Ευρωεκλογές: Με Μ. Τρεμόπουλο επικεφαλής οι Οικολόγοι Πράσινοι

Τρίτη, 12 Μαΐου 2009 13:10
UPD:18:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

A- A A+

Ο νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τρεμόπουλος τέθηκε επικεφαλής του ευρωψηδελτίου των Οικολόγων Πράσινων. Στις τιμητικές θέσεις του ψηφοδελτίου οι Νότης Μαυρουδής, Λυδία Κονιόρδου και Αντώνης Καφετζόπουλος.

Η ανακοίνωση των 22 υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Γιάντες στα Εξάρχεια (Βαλτετσίου 44). Οι υποψήφιοι είναι κατά σειρά οι εξής: Μιχάλης Τρεμόπουλος, Μαρία Βασιλάκου, Νίκος Χρυσόγελος, Κώστας Διάκος, Τάσος Κρομμύδας, Λενιώ Μυριβήλη, Νότης Μαυρουδής, Ρος Ντέιλι, Ελεονώρα Ζώτου, Στέφανος Σταμέλλος, Νατάσα Τσιρώνη, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Αλέκος Γεωργόπουλος, Όλγα Κήκου, Λάζαρος Τσικριτζής, Γιώργος Πασχαλίδης, Φίλιππος Δραγούμης, Γιάννα Κοντούλη, Γιώργος Κατσαδωράκης, Λυδία Κονιόρδου, Αντώνης Καφετζόπουλος και Νιεράτ Σουχάντ.

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την άνθηση των νέων αξιών σε επίπεδο πολιτικής και καθημερινότητας», δήλωσε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, Μ. Τρεμόπουλος. Ο συντονιστής της εκλογικής καμπάνιας και υποψήφιος, Ν. Χρυσόγελος, τόνισε με τη σειρά του ότι «στη σημερινή βαθιά οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση χρειάζονται απαντήσεις, που να δίνουν από κοινού λύσεις στα προβλήματα. Γι αυτό, το σύνθημά μας είναι "Πράσινη λύση για την κρίση"».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με Μ. Τρεμόπουλο επικεφαλής οι Οικολόγοι Πράσινοι

Με Μ. Τρεμόπουλο επικεφαλής οι Οικολόγοι Πράσινοι

Κάνοντας λόγο περί «δημοκρατικότητας, που πρέπει να διαπνέει τους πολιτικούς της χώρας και του ευρωκοινοβουλίου», ο τέταρτος -κατά τη σειρά του ψηφοδελτίου- υποψήφιος, Κ. Διάκος, ανέφερε ότι «λογικές που κλείνουν τη Βουλή, επιφέροντας παραγραφή σοβαρών υποθέσεων, αποτελούν στοιχεία αδιαφάνειας, που δεν συνάδουν με τις ευρωπαϊκές λειτουργίες και επιλογές».

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, τοποθετήθηκαν και άλλοι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο, μεταξύ των οποίων, ο Α. Καφετζόπουλος, η Λ. Μυριβήλη και ο Φ. Δραγούμης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με «άλλα μικρότερα κόμματα», ο κ. Τρεμόπουλος ανέφερε ότι «οι Οικολόγοι Πράσινοι αποτελούν μια ξεκάθαρη εναλλακτική πρόταση». Σε ερώτηση αν το κόμμα θα αποδεχόταν μια πρόταση συνεργασίας στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, οι ομιλητές δεν απέκλεισαν «υπό προϋποθέσεις» συνεργασία ή ψήφο ανοχής, διεκρινίζοντας ότι «οι προτεραιότητες του κόμματος θα έπρεπε να υιοθετηθούν από τα άλλα κόμματα».

Κληθείς εξάλλου, να σχολιάσει την «κριτική που ασκήθηκε στους Οικολόγους Πράσινους από τα κόμματα της Αριστεράς», ο Αντώνης Καφετζόπουλος παρατήρησε πως «περίμενε κανείς από τα κόμματα, που αισθάνονται ιδιοκτήτες ψήφων, βίαιες λεκτικά αντιδράσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή