Ευ. Στυλιανίδης: Διιπλές εκλογές σημαίνει παραγραφή

Τρίτη, 12 Μαΐου 2009 15:33
UPD:16:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΕGAPRESS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

A- A A+

Την άποψη ότι «η ΝΔ μπορεί να ανατρέψει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και να πετύχει νίκη στις ευρωεκλογές», εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Ο κ. Στυλιανίδης κάλεσε τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να ανατρέψουν την εικόνα της «κατασκευασμένης πραγματικότητας» στα τηλεοπτικά παράθυρα και σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της συγκέντρωσης, τόνισε: «Η μεγάλη νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές αποτελεί σίγουρα προάγγελο της νίκης στις ευρωεκλογές και της τρίτης τετραετίας στις βουλευτικές εκλογές. Η δημοσκόπηση αυτή, που μετριέται με πραγματική κάλπη σε 150.000 νέους σε όλη την Ελλάδα, νομίζω ότι θα δώσει το στίγμα του αύριο και θα αποδείξει ότι ο Κώστας Καραμανλής συνομιλεί με τον κόσμο που έρχεται».

Για τις ευρωεκλογές ο υπουργός υπογράμμισε: «Απευθυνόμαστε στον κόσμο, ο οποίος με μετριοπάθεια ξέρει να συγκρίνει συμπεριφορές και αποτελέσματα. Και προκαλούμε την αξιωματική αντιπολίτευση την επόμενη μάχη να τη δώσουμε ενώπιον της κοινωνίας, όχι εγκλωβισμένοι στην παραπολιτική, αλλά με τα επιχειρήματα της πραγματικής πολιτικής, όπου νιώθω ειλικρινά ότι υπερέχουμε».

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι η κάλυψη της διαφοράς στη συσπείρωση της ΝΔ θα σηματοδοτήσει και την πραγματική προοπτική της νίκης στις ευρωεκλογές και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Η αντιπαράθεση έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμή με όρους κοινωνίας και όχι με όρους καμαρίλας. Η επιλογή του Κ. Καραμανλή είναι ξεκάθαρη. Ενώπιον της κοινωνίας στη σύγκριση πιστεύω ότι υπερέχουμε και όσον αφορά τα αποτελέσματα του κυβερνητικού έργου και όσον αφορά την καθαρότητα του πολιτικού και ιδεολογικού λόγου».

Απαντώντας τέλος, στο αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για διπλές εκλογές στις 7 Ιουνίου, ο κ. Στυλιανίδης εκτίμησε ότι «θα μπορούσε να αντιστρέψει κανείς το ερώτημα προς τον κ. Παπανδρέου και να τον ρωτήσει: Το αίτημά του για εκλογές δεν σημαίνει παραγραφή; Διότι -όπως επεσήμανε- όσο γνωρίζω Συνταγματικό Δίκαιο, που έχω σπουδάσει, εκλογές σημαίνει παραγραφή αυτή τη στιγμή. Επομένως υπάρχει μια υποκρισία. Σε αυτή την υποκρισία, που προσπαθεί να εγκλωβίσει την πολιτική στην παραπολιτική, εμείς απαντάμε με προσφυγή προς την κοινωνία. Ελάτε να αντιπαρατεθούμε ενώπιον του λαού και της κοινωνίας και τότε θα φανεί η ποιοτική υπεροχή», κατέληξε ο υπουργός Μεταφορών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή