Γ. Παπανδρέου: Απαραίτητη η προώθηση της «πράσινης» ανάπτυξης

Τρίτη, 12 Μαΐου 2009 18:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Η Ελλάδα θα πρέπει να προωθήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αναπτύξει τις επενδύσεις προς την κατεύθυνση της «πράσινης» οικονομίας, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο για την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή ασφάλεια που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην Αθήνα το Ινστιτούτο για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως η χώρα είναι πίσω σε ό,τι αφορά τις υποδομές για την «πράσινη» ανάπτυξη και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ θέτει ως βασική προτεραιότητα την προώθηση αυτής της πολιτικής με έμφαση στις δημόσιες επενδύσεις. Όπως εξήγησε, η χώρα πρέπει να στραφεί στα ποιοτικά προϊόντα και στη χρήση των νέων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς (μεταφορές, υγεία, τουρισμός κλπ). Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως έχει μεγάλη σημασία η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό (μέσω της εκπαίδευσης) προκειμένου να καλύψουν υψηλής ποιότητας θέσεις εργασίας.

Γ. Παπανδρέου: Πρέπει να κανονίσουμε πρώτα τα του οίκου μας

Γ. Παπανδρέου: Πρέπει να κανονίσουμε πρώτα τα του οίκου μας

Συνεχίζοντας επισήμανε τις τεράστιες δυνατότητες που έχει μια χώρα όπως η Ελλάδα (εξαιτίας της γεωμορφολογίας της και των καιρικών συνθηκών) σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Υπογραμμίζοντας τη σημασία της αποκέντρωσης μέσα από την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη, ανέφερε πως η γραφειοκρατία και η διαφθορά αποτελούν τις βασικές αιτίες που δεν επιτρέπουν την προώθηση τους.

Εξηγώντας τη σημασία της προώθησης της «πράσινης» ανάπτυξης τόνισε πως Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η «πράσινη ανάπτυξη πρέπει να προωθηθεί με στόχο ένα βιώσιμο πλανήτη και καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους πολίτες, αλλά, και για έναν ακόμα γεωπολιτικό λόγο: όπως σημείωσε αν συνεχίσουμε στον τομέα της ενέργειας με τις πηγές που χρησιμοποιούμε σήμερα, ο ανταγωνισμός για τα εναπομείναντα αποθέματα θα προκαλέσει νέες συγκρούσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή