Μεξικό: Δωρεάν διακοπές σε όσους κολλήσουν τη γρίπη στο Κανκούν

Τρίτη, 12 Μαΐου 2009 21:30
A- A A+

Δωρεάν διακοπές για τρία χρόνια σε όσους παραθεριστές προσβληθούν από τη νέα γρίπη κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στους χώρους τους προσφέρουν τα ξενοδοχεία στο διάσημο μεξικανικό τουριστικό θέρετρο του Κανκούν.

Η διαφημιστική εκστρατεία με τίτλο «Εγγυήσεις χωρίς γρίπη», προσφέρει «δωρεάν παραμονή για τρία χρόνια στον κάθε ταξιδιώτη που θα παρουσιάσει συμπτώματα της γρίπης οκτώ ημέρες μετά την επιστροφή του», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος ενός από τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στην εκστρατεία, Φερνάνδο Γκαρσία.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ξενοδοχειακές μονάδες 5.000 δωματίων και άνω.

Οι ξενοδόχοι του Κανκούν προτίθενται να ζητήσουν από την αμερικανική κυβέρνηση να αποσύρει οδηγία προς τους υπηκόους της να αποφεύγουν το Μεξικό, ενώ πρόκειται να ξεκινήσουν διαφημιστική εκστρατεία και στον αμερικανικό Τύπο.

Η μείωση των τουριστών στο Κανκούν, μετά την εκδήλωση της γρίπης στο Μεξικό, οδήγησε, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, στο κλείσιμο 25 ξενοδοχείων στην περιοχή και στα γειτονικά θέρετρα της Πλάγια ντελ Κάρμεν και του Κοσουμέλ.

Η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως όλα ανεξαιρέτως τα μεγάλα θέρετρα της χώρας, μεταξύ των οποίων το Πουέρτο Βαγιάρτα και το Λος Κάβος, είναι «ασφαλή».

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Μεξικό, τρεις ξένοι, «δύο Αμερικανοί και ένας Σκωτσέζος», περιλαμβάνονται μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται στη χώρα. Δύο από αυτούς προσβλήθηκαν στο Κανκούν, ενώ ο τρίτος στο κέντρο της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή