Πάπας: Η βία δεν έχει θέση στην Ιερουσαλήμ

Τρίτη, 12 Μαΐου 2009 22:08
UPD:13/05/2009 00:42
A- A A+

«Δεν υπάρχει θέση για τη βία και για την εκδίκηση, στα όρια της Ιερουσαλήμ» δήλωσε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' κατά την ομιλία του σήμερα στο τέλος λειτουργίας, στην οποία χοροστάτησε. Η λειτουργία αυτή εψάλη στην Κοιλάδα του Ιωσαφάτ, δηλαδή στις παρυφές του "Όρους των Ελαίων".

«Ως ένας μικρόκοσμος της παγκοσμιοποιημένης διεθνούς κοινωνίας, η πόλη αυτή, η Ιερουσαλήμ, εφόσον επιθυμεί να ζήσει σε αρμονία με την παγκόσμια έφεσή της, θα πρέπει να καταστεί ο τόπος, που να μπορεί να διδάσκει την παγκοσμιότητα, τον σεβασμό του άλλου, τον διάλογο, την αμοιβαία κατανόηση» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, ο οποίος ήταν ντυμένος με χρυσοποίκιλτα άμφια και έφερε ανάλογη αρχιεπισκοπική μήτρα.

Από την πλευρά του, το εκκλησίασμα ανέμιζε σημαίες πολλών κρατών. Ευδιάκριτες, ήταν οι σημαίες των Φιλιππίνων, της Κολομβίας, της Πολωνίας, του Μεξικού, αλλά και του Ισραήλ. Υπενθυμίζεται ότι, ο προκάτοχος του σημερινού Πάπα, ο Ιωάννης Παύλος Β' ήταν πολωνικής καταγωγής. Είχε περιοδεύσει στη Μέση Ανατολή το έτος 2000.

Η παπική αυτή λειτουργία μεταφραζόταν ταυτόχρονα στα αραβικά, και στα εβραϊκά, ενώ ψαλλόταν στα λατινικά. Η λειτουργία, κατά τη βιβλική παράδοση, ξεκίνησε τις απογευματινές ώρες και πλέον συγκεκριμένα περίπου στις 16.30 τοπική ώρα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή