Αυξάνονται τα κρούσματα της γρίπης παγκοσμίως

Τρίτη, 12 Μαΐου 2009 22:11
UPD:13/05/2009 00:42
A- A A+

Στα 100 ανέρχονται τα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ισπανία, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας της χώρας. Η Ισπανία καθίσταται η πλέον πληγείσα από την ασθένεια χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν τω μεταξύ, έξι νέα περιστατικά καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Κολομβία, με βασικό τους χαρακτηριστικό τα οξέα αναπνευστικά προβλήματα των πασχόντων. Συνολικά, 182 άνθρωποι βρίσκονται επιτήρηση στη χώρα.

Ένα δεύτερο κρούσμα του ιού καταγράφεται στην Κίνα. Πρόκειται για άνδρα που ασθένησε στην επαρχία του Σαντόνγκ στα ανατολικά και ο οποίος είχε ταξιδέψει στον Καναδά. Ο 30χρονος «είναι σε σταθερή ανάρρωση» καθώς ακολουθεί εντατική θεραπεία.

Το Τσενγκντού αποτελεί τη γεωγραφική περιοχή της Κίνας με τα περισσότερα κρούσματα της γρίπης απ' όλα τα υπόλοιπα διαμερίσματα. Συνολικά με τα συμπτώματα της γρίπης ή παρεμφερή, τα οποία ελέγχονται προληπτικώς, νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα 349 άνθρωποι, από τους οποίους οι 78 είναι αλλοδαποί.

Δύο νέα κρούσματα εμφανίστηκαν και στη Φινλανδία. Πρόκειται για δύο νέους από το Ελσίνκι, οι οποίοι ταξίδεψαν στο Μεξικό κι επέστρεψαν ασθενούντες.

Ο αριθμός των κρουσμάτων της νέας γρίπης παγκοσμίως ξεπέρασε τα 5.000, με 5.251 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 30 χώρες και συνολικά 61 θανάτους, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Στον κατάλογο των χωρών προστέθηκαν ακόμη η Κούβα, η Ταϊλάνδη.

Ανησυχία προκαλούν τέλος οι δηλώσεις του ειδικού επί πανδημιών Ιάπωνα γιατρού Νίκι Σίντο ότι «ο ιός H1NI -διαρκώς μεταλλασσόμενος- αρχίζει να παρουσιάζει αυξανόμενη αντοχή στο συστατικό του σκευάσματος Tamiflu.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή