ΠΟΥ: Πλέον των 5.000 τα κρούσματα της νέας γρίπης

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009 05:57
A- A A+

Περισσότερους από 5.000 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο έχει προσβάλει επισήμως η επιδημία του ιού της νέας γρίπης Α-Η1Ν1, εκ των οποίων οι 61 πέθαναν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση τρεις ακόμα χώρες η Φινλανδία, η Ταϊλάνδη και η Κούβα ανακοίνωσαν ότι οι υγειονομικές τους υπηρεσίες κατέγραψαν για πρώτη φορά εμφάνιση του ιού της νέας γρίπης Α.

Τριάντα χώρες έχουν συνολικά ανακοινώσει 5.251 περιπτώσεις εμφάνισης του ιού της νέας γρίπης Α εκτός των τριών ανωτέρω χωρών.

Από τους 61 θανάτους οι 56 έχουν καταγραφεί στο Μεξικό, τρείς στις ΗΠΑ και από μια στον Καναδά και στην Κόστα Ρίκα.

Μετά από το Μεξικό, και τις ΗΠΑ και τον Καναδά, η Ισπανία είναι η χώρα στην Ευρώπη που έχει ανακοινώσει τις περισσότερες περιπτώσεις εμφάνισης του ιού της νέας γρίπης Α με 100 καταγεγραμμένους ασθενείς.

Στην Ασία οι κινεζικές αρχές έχουν θέσει σε καραντίνα 349 άτομα 78 εκ των οποίων επιβάτες αεροσκάφους που ταξίδεψαν μαζί με έναν Κινέζο που είχε μολυνθεί από τον ιό, την πρώτη περίπτωση μόλυνσης που ανακοινώθηκε από τους Κινέζους.

Οσον αφορά τις νέες περιπτώσεις που καταγράφηκαν: στην Φινλανδία δύο νεαροί πολίτες παρουσίασαν συμπτώματα της γρίπης μόλις επέστρεψαν από ταξίδι τους στο Μεξικό, στην Ταϊλάνδη καταγράφηκαν δύο περιπτώσεις ατόμων που επίσης επέστρεψαν από ταξίδι στο Μεξικό, και στην Κούβα εντοπίστηκε η γρίπη σε ένα Μεξικάνο που είναι φοιτητής σε πανεπιστήμιο της Αβάνας.

Στις ΗΠΑ οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις έφτασαν τις 3.009 σε 45 από τις συνολικά 50 πολιτείες της χώρας.

Στον Καναδά οι προσβεβλημένοι έφτασαν τους 331 και τέλος, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ, οι πραγματικές περιπτώσεις μόλυνσης από τον ιό της νέας γρίπης Α στο Μεξικό μπορεί να ξεπερνούν και τις 23.000.

Τέλος στη Βρετανία ανακοινώθηκε ότι τρείς ακόμα πολίτες παρουσίασαν τη γρίπη και συηνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί επισήμως 68 περιπτώσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Reuters, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή