Eκκληση Πάπα για εξεύρεση λύσης στο Μεσανατολικό

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009 09:57
A- A A+

Εκκληση σε όλον τον κόσμο να προσπαθήσει για την εξεύρεση λύσης στο Μεσανατολικό, απηύθυνε ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος από την Βηθλεέμ, όπου έφτασε σήμερα και τον υποδέχτηκε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

«Ζητώ από όλους εσάς, από τους ηγέτες σας να αναλάβετε και πάλι τη δέσμευση να εργαστείτε για την επιτυχία του σκοπού σας. Απευθύνω έκκληση ειδικά στην διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιήσει τη μεγάλη επιρροή της ώστε να βρεθεί λύση», τόνισε ο Πάπας.

«Η Αγία Εδρα υποστηρίζει το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού σε μια κυρίαρχη πατρίδα, στη γη των προγόνων σας, όπου θα ζείτε με ασφάλεια και ειρηνικά με τους γείτονές σας, μέσα σε διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα», επισήμανε ο Ποντίφικας.

«Και εάν αυτό, προς το παρόν, μοιάζει μακρινό, ζητώ από σας και από τον λαό σας να κρατήσει αναμμένη τη φλόγα της ελπίδας, της ελπίδας ότι μπορεί να βρεθεί ένας τρόπος για να ικανοποιηθούν οι νόμιμες επιθυμίες τόσο των Παλαιστινίων, όσο και των Ισραηλινών, για ειρήνη και σταθερότητα», επισήμανε απευθυνόμενος στον Παλαιστίνιο πρόεδρο.

Επίσης ο Πάπας κάλεσε τους Παλαιστίνιους να αντισταθούν στον πειρασμό της τρομοκρατίας. «Πρέπει να έχετε το θάρρος να αντισταθείτε σε όλους τους πειρασμούς που μπορεί να σας οδηγήσουν σε πράξεις βίας και τρομοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος «στους νέους που ζουν σήμερα στα Παλαιστινιακά Εδάφη».

Ο Πάπας πρόσθεσε στην ομιλία του πως συμπάσχει με το λαό της Λωρίδας της Γάζας, μετά τις ισραηλινές επιχειρήσεις τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Reuters, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή