«Ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας - Αζερμπαϊτζάν»

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Μ. Βαρβιτσιώτη στο Αζερμπαϊτζάν
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009 15:45
UPD:15:46
A- A A+

Την ανάγκη «ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας- Αζερμπαϊτζάν», υπογράμμισε κατά την παραμονή του στην χώρα ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις με κορυφαίους Αζέρους κυβερνητικούς παράγοντες.

Ο ΥΦΥΠΕΞ αμέσως μετά την άφιξή του στο Μπακού ως επικεφαλής πολυμελούς Ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής άνοιξε τις εργασίες του Ελληνο-αζέρικου επιχειρηματικού φόρουμ, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 120 επιχειρηματιών από το Αζερμπαϊτζάν, τονίζοντας τις μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών και υπογραμμίζοντας πως αυτή η επίσκεψη «αποτελεί ευκαιρία για την προώθηση των διμερών μας σχέσεων και σημαντικό βήμα για την προσέγγιση των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων».

Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που ακολούθησε ο κ. Βαρβιτσιώτης απευθυνόμενος στους περίπου 40 Έλληνες επιχειρηματίες αλλά και στους επιχειρηματίες του Αζερμπαϊτζάν που συμμετείχαν στο φόρουμ τόνισε ότι «η ενίσχυση των διμερών οικονομικών δραστηριοτήτων θα είναι αμοιβαία επωφελής. Η δυνατότητα υπάρχει. Το ίδιο και η πολιτική βούληση». Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του φόρουμ παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών υπογράφηκε μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του ΣΕB και του αντίστοιχου συνδέσμου του Αζερμπαϊτζάν AZPROMO.

«Η Ελλάδα και το Αζερμπαϊτζάν μοιράζονται την κοινή φιλοδοξία να έρθει το αζέρικο αέριο στην Ευρώπη και η Ελλάδα να είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα το δεχθεί», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της κρατικής εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου SOCAR, όπου είχε συνάντηση μιας ώρας με τον πρόεδρό της κ. R. Abdullayev.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή