Ευ. Βενιζέλος: Δεδομένη η νίκη του ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009 21:33
A- A A+

Bέβαιος για την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Μουσείο Μπενάκη, με οικοδεσπότη το Δημήτρη Τσάτσο και το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου. Σημείωσε, ωστόσο, επίσης την ανάγκη αναζήτησης από το ΠΑΣΟΚ της «πολιτικής ηγεμονίας».

Επεσήμανε ότι αυτός ο στόχος είναι προσπελάσιμος μόνο μέσω της λειτουργίας «ανοιχτών, δημοκρατικών, συλλογικών και αποκεντρωμένων κομμάτων, που λειτουργούν με διαφάνεια και αξιοκρατία».

B. Βενιζέλος: Nα δούμε το πρόβλημα της χώρας πέρα από τον ορίζοντα των εκλογών

B. Βενιζέλος: Nα δούμε το πρόβλημα της χώρας πέρα από τον ορίζοντα των εκλογών

Αναφερόμενος στο πολιτικό σύστημα σημείωσε πως καλείται σήμερα «να ανασυγκροτήσει μια κατακερματισμένη, ανασφαλή, απογοητευμένη, απαισιόδοξη και δύσπιστη κοινωνία» προσφέροντας απαντήσεις που θα προσδιορίζουν «τι είναι πραγματικά προοδευτικό και ριζοσπαστικό».

Πρόσθεσε επίσης ότι η χώρα χρειάζεται μια «νέα εθνική στρατηγική» που θα βασίζεται στο «εθνικό καθήκον της αλήθειας», καθώς η κρίση στα καθημάς «έχει προσλάβει τα χαρακτηριστικά της εθνικής ανομίας - της αμφισβήτησης δηλαδή της ρυθμιστικής ικανότητας του κράτους και κατά μείζονα λόγο της κοινωνίας».

Σχολιάζοντας την κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί στο «φαύλο κύκλο» που διαμορφώνουν τρείς παράγοντες: οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης, τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και η αντιφατική επίπτωση της συμμετοχής μας στο ευρω - «που λειτουργεί ως νομισματικός θώρακας αλλά και ως οικειοθελής περιορισμός της δημοσιονομικής μας πολιτικής».

Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος συνθηματολόγησε με μια παραφθορά του συνθήματος Ομπάμα - «μπορούμε αρκεί να θέλουμε». Το διακύβευμα, τόνισε, δεν είναι «η δεδομένη, όπως πιστεύω, νίκη του ΠΑΣΟΚ, αλλά η διεύρυνση της έκτασης και η διασφάλιση της ποιότητας αυτής της νίκης».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή