ΟΗΕ: Ανησυχία για την κατάσταση στη Σρι Λάνκα

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 06:01
A- A A+

Τη «σοβαρή ανησυχία» του εξέφρασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την «ανθρωπιστική κρίση, η οποία επιδεινώνεται» στη Σρι Λάνκα, όπως δήλωσε ο προεδρεύων του Σώματος, πρεσβευτής της Ρωσίας, Βιτάλι Τσούρκιν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, εξάλλου, κάλεσε τις δύο πλευρές στον εμφύλιο πόλεμο της Σρι Λάνκα να κάνουν βήματα για να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση και να χορηγηθεί βοήθεια στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στην εμπόλεμη ζώνη.

Ο Ομπάμα κάλεσε τους αντάρτες Τίγρεις Ταμίλ να καταθέσουν τα όπλα και να απελευθερώσουν τους παγιδευμένους αμάχους και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς και τη χρήση βαρέων όπλων στην εμπόλεμη ζώνη.

«Εάν δεν γίνουν άμεσα ενέργειες, αυτή η ανθρωπιστική κρίση θα εξελιχθεί σε καταστροφή», προειδοποίησε ο Μπαράκ Ομπάμα, προσθέτοντας ότι «τώρα είναι καιρός να μπουν στην άκρη ορισμένα πολιτικά θέματα και να δωθεί προτεραιότητα στις ζωές των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που είναι αθώοι και έχουν παγιδευτεί ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή