Β. Κορέα: Στις 4/6 η δίκη των δύο Αμερικανίδων δημοσιογράφων

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 07:23
A- A A+

Στις 4 Ιουνίου θα δικαστούν οι δύο δημοσιογράφοι από τις ΗΠΑ που συνελήφθησαν τον Μάρτιο στη Βόρεια Κορέα, έκανε σήμερα γνωστό η Πιονγκγιάνγκ, κλιμακώνοντας την ένταση μετά την εκτόξευση πυραύλου τον περασμένο μήνα και την ενδεχόμενη πυρηνική δοκιμή που φέρεται να προγραμματίζει η χώρα.

Η Έουνα Λι και η Λώρα Λινγκ, του Current TV, συνελήφθησαν στην μεθόριο Βόρειας Κορέας-Κίνας και κατηγορούνται ότι εισήλθαν παράνομα στο Βορειοκορεάτικο έδαφος με «εχθρικές» προθέσεις.

«Το Κεντρικό Δικαστήριο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας αποφάσισε να δικάσει τις Αμερικανίδες δημοσιογράφους την 4η Ιουνίου», ανέφερε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA, σε σχετικό λακωνικό τηλεγράφημά του.

Η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε επαφή με την Πιονγκγιάνγκ μέσω διαφόρων καναλιών σε μια προσπάθεια να επιτύχει την απελευθέρωση των δύο δημοσιογράφων, οι συνθήκες της σύλληψης των οποίων παραμένουν ασαφείς δύο μήνες μετά το γεγονός.

Η Βόρεια Κορέα, η οποία αποσύρθηκε από τις εξαμερείς συνομιλίες για τον τερματισμό του πυρηνικού του προγράμματος, έχει αποφανθεί ότι είναι άχρηστες οι συνομιλίες με την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που κατηγορεί ότι συνεχίζει την "εχθρική" πολιτική της Ουάσινγκτον με στόχο την ανατροπή της Βορειοκορεάτικης κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή