Νιγηρία: Επιθέσεις κατά του στρατού, απειλές κατά πετρελαϊκών

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 08:55
A- A A+

Δύο επιθέσεις εναντίον του στρατού ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε η σημαντικότερη ένοπλη οργάνωση στη Νιγηρία, το MEND και προειδοποίησε ξανά τις ξένες πετρελαϊκές εταιρείες οι οποίες επιχειρούν στο Δέλτα του Νίγηρα να εκκενώσουν την περιοχή από το προσωπικό τους, πριν την «άφιξη του επερχόμενου τυφώνα».

Το Κίνημα για την Απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα ανέφερε χθες ότι «συμβουλεύει» τις ξένες εταιρείες «να απομακρύνουν το προσωπικό τους μέσα στις επόμενες 24 ώρες για να αποφύγουν να γίνουν μέρος των στατιστικών στον εμφύλιο πόλεμο που αρχίζει» εφεξής.

Το MEND ανέφερε ότι ο στρατός της Νιγηρίας εξαπέλυσε το πρωΐ της Τετάρτης δύο επιθέσεις σε στρατόπεδά του στην πολιτεία του Δέλτα.

Στο σημερινό του ανακοινωθέν η οργάνωση υποστήριξε ότι προέβη σε δύο «προληπτικές» επιθέσεις σε βάσεις της αστυνομίας και του στρατού που δρουν στο Δέλτα του Νίγηρα, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το εάν υπήρξαν θύματα.

Μαχητές του MEND «εξαπέλυσαν προληπτικές ταυτόχρονες επιθέσεις», σε αντίδραση στα σχέδια των αρχών να καταστείλουν διαδηλώσεις σε κοινότητες στην περιοχή που αποτελεί την καρδιά της πετρελαϊκής βιομηχανίας στη Νιγηρία.

Η οργάνωση προειδοποίησε τις ξένες πετρελαϊκές εταιρείες ότι πλέον έχουν έως τα μεσάνυκτα του Σαββάτου για να αποχωρήσουν από την περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή