Μιανμάρ: Στις 18 Μαΐου η δίκη της Αούνγκ Σαν Σούου Κίι

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 09:16
A- A A+

Με την κατηγορία ότι παραβίασε τους όρους της κατ' οίκον κράτησής της θα δικαστεί στις 18 Μαΐου η ηγέτις της αντιπολίτευσης στην Μιανμάρ Αουνγκ Σαν Σούου Κίι, ανακοίνωσε σήμερα δικηγόρος.

Η 63χρονη Σούου Κίι, γενική γραμματέας της Εθνικής Ένωσης για την Δημοκρατία βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό από το 2003.

Η Σούου Κίι οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα στην διαβόητη φυλακή Ινσέιν στα περίχωρα την Γιανγκόν κατηγορούμενη για το ότι ένας Αμερικανός εισήλθε και παρέμεινε επί δύο ημέρες στην κατοικία της.

"Οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον της Αούνγκ Σαν Σούου Κίι και δύο εργαζόμενων στο σπίτι της σύμφωνα με το άρθρο 22" του νόμου για την προστασία του κράτους από τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσουν ανατρεπτικά στοιχεία, διευκρίνισε ο δικηγόρος Χλα Μίο Μιίντ.

Οι αρχές της χώρας απήγγειλαν επίσης κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί μετανάστευσης στον αμερικανό Τζον Γιετάου, 53 ετών, ο οποίος επίσης κρατείται στην φυλακή Ινσέιν. Όμως δεν ανακοινώθηκε η ημερομηνία της δίκης του.

Ο Γιετάου πέρασε κολυμπώντας τη λίμνη που περιβάλλει την κατοικία της Σούου Κίι και παρέμεινε σε αυτήν επί δύο ημέρες την περασμένη εβδομάδα. Συνελήφθη από την αστυνομία της Μιανμάρ διότι μετέβη χωρίς άδεια στο σπίτι της πολιτικού, η οποία έχει τιμηθεί με βραβείο Νόμπελ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή