Βιετνάμ: Συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά 12 μαχητικών αεροσκαφών

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 12:44
A- A A+

Συμφωνία για την αγορά 12 ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-30 από την Ρωσία έκλεισε το Βιετνάμ, αξίας περίπου 500 εκατ. δολ., μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της αμυντικής βιομηχανίας.

«Υπεγράφη συμφωνία για την πώληση αεροσκαφών SU-30MK2 από το κρατικό μονοπώλιο όπλων, Rosoboronexport, στις αρχές του έτους», μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο πηγή της εταιρείας.

Σε δημοσίευμά της η ημερήσια οικονομική εφημερίδα «Vedomosti», επικαλούμενη δύο πηγές της αμυντικής βιομηχανίας ανέφερε ότι η παράδοση των 12 υπερηχητικών αεροσκαφών θα ξεκινήσει το επόμενο έτος. Από την πλευρά της η εταιρεία Rosoboronexport αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Ειδικοί που ρωτήθηκαν από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η συμφωνία ενδέχεται να είναι ύψους 500 έως 600 εκατ. δολαρίων.

Το Su-30, γνωστό ως Flanker-C στο ΝΑΤΟ, αποτελεί μια καλύτερη έκδοση του Su-27. Πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση επί των ημερών της Σοβιετικής Ένωσης ωστόσο μπήκε στις υπηρεσίες της χώρας μετά την πτώση του κομμουνισμού το 1996.

Τον Απρίλιο η εφημερίδα Vedomosti έγραψε ότι το Βιετνάμ βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Rosoboronexport για την αγορά έξι υποβρυχίων Project 636 Kilo, σε μια συμφωνία που εκτιμάται στο 1,8 δισ. δολάρια.

Εάν αυτή η συμφωνία επιβεβαιωθεί τότε το Βιετνάμ θα καταστεί ο πέμπτος μεγαλύτερος αγοραστής όπλων της Ρωσίας, ανέφερε το δημοσίευμα της Vedomosti.

ΠΗΓΗ: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή