Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της «Δράσης» ο Στ. Μάνος

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 13:16
UPD:14:35

Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της νεοσύστατης «Δράσης» θα είναι ο Στέφανος Μάνος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος παρουσιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

A- A A+

Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της νεοσύστατης «Δράσης» θα είναι ο Στέφανος Μάνος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος παρουσιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Μεταξύ των 22 υποψηφίων, καθηγητές Πανεπιστημίου, όπως ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Αιγαίου, Κώστας Ζώρας, και άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, όπως ο συγγραφέας Νίκος Δήμου και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Στην τελευταίο θέση του ευρωψηφοδελτίου της «Δράσης», ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος.

Aναλυτικά οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος: Στέφανος Μάνος (πολιτικός), Αντύπας Καρίπογλου (δικηγόρος), Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης (επιχειρηματίας-χημ. μηχανικός), Χαράλαμπος Μουτσόπουλος (καθηγητής Ιατρικής), Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (ηθοποιός), Γιάννης Μπουτάρης (χημικός οινολόγος), Χαρίδημος Τσούκας (καθηγητής παν/μίου), Ηλίας Γούναρης (σύμβουλος επιχειρήσεων), Κώστας Ζώρας (αντιπρύτανης παν/μίου Αιγαίου), Θάνος Σκούρας (καθηγητής παν/μίου), Διονύσης Γουσέτης (αρθρογράφος), Νάνσυ Μαλλέρου (σύμβουλος επικοινωνίας), Νίκος Πολυδωρίδης (καθηγητής Πολεοδομίας), Βάλια Λέστου (κλινική γενετιστής), Θάνος Τσοτσορός (τραπεζικός), Όλγα Πασχάλη (δικηγόρος), Θανάσης Τσιούρας (δικηγόρος), Γιάννης Σφηνιάς (επιχειρηματίας νέων τεχνολογιών), Ματθίλδη Καββασιάδη-Καράσσο (οικονομολόγος), Τάσος Αβραντίνης (δικηγόρος), Νίκος Δήμου (συγγραφέας) και Βασίλης Κοντογιαννόπουλος (πρώην υπουργός).

«Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε και να διορθώσουμε ορισμένα πράγματα στον τόπο μας» δήλωσε ο κ. Μάνος και επανέλαβε τις επικρίσεις του κατά της κυβέρνησης «για συστηματική προσπάθεια να φιμώσει το κόμμα». Συγκεκριμένα, υποστήριξε και σήμερα πως ο υπουργός Εσωτερικών «ενώ σύμφωνα με το νόμο είχε καθήκον να ορίσει πώς θα προβάλλονται τα κόμματα, δεν έχει εκδώσει απόφαση για εμάς και κατά το νόμο δεν δικαιούμαστε να προβάλουμε τις θέσεις μας στην τηλεόραση». Μάλιστα, γνωστοποίησε πως αύριο Παρασκευή το κόμμα αφενός «θα προσφύγει στο ΣτΕ» για το ζήτημα και αφετέρου, «θα διαμαρτυρηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων».

Από την πλευρά του, ο κ. Κοντογιαννόπουλος κάλεσε τους πολίτες «να καταδικάσουν τα δύο μεγάλα κόμματα» στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές και «να τους γκρεμίσουν από το μονοπώλιο της εξουσίας».

Ερωτηθείς ποια είναι η διαφορά της «Δράσης» από τα υπόλοιπα μικρά κόμματα, ο κ. Κοντογιαννόπουλος, ανέφερε ότι «ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα πρέπει να υπάρξει μια σφήνα, όχι για να διεκδικήσει την εξουσία, ούτε απλά για να καταδικάζει, αλλά ένα κόμμα ικανό να διαμορφώσει συνθήκες συνεργασίας με τους πολίτες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή