«Κεραυνοί» Βγενόπουλου

«Όταν πληρώνεις φυστίκια, αγοράζεις μαϊμούδες»
Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 16:08
UPD:16:38
A- A A+

Επανήλθε δριμύτερος ο Ανδρέας Βγενόπουλος, τόσο για το σχεδιασμό και την ενίσχυση του Παναθηναϊκού εν όψει της νέας σεζόν, όσο και για το μέλλον του στα διοικητικά της ομάδας.

«Έχω εκφράσει τις απόψεις μου από τις 29 Απριλίου μετά τη συνάντηση των μετόχων. Είχα πει ότι πρέπει να επιλέξουμε από τώρα πρόεδρο για τη νέα χρονιά τον κ. Πατέρα με αυξημένες μάλιστα αρμοδιότητες και να συνεχίσουμε προπονητή τον Χενκ Τεν Κάτε και διευθυντή ποδοσφαίρου τον Κώστα Αντωνίου που ήταν παρόντες στη συνάντηση. Μας είχαν πει τότε τι δεν πήγε καλά. Δεν χρειάζεται να ακούσω τίποτε άλλο. Επίσης είχα πει ότι πρέπει να αποφασισθεί το μπάτζετ της νέας περιόδου. Τίποτα από αυτά δεν εισακούσθηκε κυρίως απο τον κ. Βαρδινογιάννη», υπογράμμισε ο εκ των μετόχων της «Πράσινης» ΠΑΕ μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και συνέχισε στο ίδιο ύφος:

«Θέλω να είμαι μέλος μια νικήτριας ομάδας. Αυτό που χρειάζεται είναι να δοθούν χρήματα για ποδοσφαιριστές κλάσεως που θα βοηθήσουν την ομάδα να πάει ψηλά», ξεκαθάρισε ο κ. Βγενόπουλος.

«Στις δικές μου ξεκάθαρες προτάσεις ως απάντηση ήρθε μια σειρά προσωπικών επιθέσεων. Υπήρξε φημολογία για παράδειγμα ότι θέλω να αγοράσω την ΑΕΚ και όλα αυτά για να με μειώσουν στα μάτια των φίλων του Παναθηναϊκού».

«Θέλω να είμαι μέλος μια νικήτριας ομάδας. Αυτό που χρειάζεται είναι να δοθούν χρήματα για ποδοσφαιριστές κλάσεως που θα βοηθήσουν την ομάδα να πάει ψηλά», ξεκαθάρισε ο κ. Βγενόπουλος .

«Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να έχει εγκριθεί ένα μεγάλο μπάτζετ από τον Απρίλιο, ούτως ώστε να προχωρήσουμε προς ολοκλήρωση αυτών των κινήσεων. Διότι, ο Παναθηναϊκός ξεκινάει προετοιμασία στις 25 Ιουνίου και –κατά τη δική μου εκτίμηση- δεν ήταν δυνατό αυτό να καθυστερήσει περισσότερο.

»Αυτές οι προτάσεις δεν έγιναν δεκτές από τους άλλους μετόχους και κυρίως απ τον κ. Βαρδινογιάννη, ο οποίος είπε ότι θα πρέπει να τελειώσουν πρώτα τα πλέι-οφ, μετά να πάρουμε μία έγγραφη αναφορά για το τι πήγε λάθος και κάποιες προτάσεις και μετά να αποφασίσουμε.

»Εγώ θεώρησα, ότι επειδή σε αυτή τη συνάντηση είχαν εμφανιστεί ο κ.Τεν Κάτε και ο κ.Αντωνίου και μας εξήγησαν για το τι πήγε λάθος και τι καλά και ποιες είναι οι προτάσεις τους, ότι αυτό το θέμα πλέον ήταν καλυμμένο.

Δεν πίστευα ότι πρέπει να υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση. Δυστυχώς αυτές οι απόψεις μου, όχι μόνο δεν εισακουσθήκαν, όχι μόνο δεν βγήκε κανένας από τους άλλους μεγάλους μετόχους να κάνει κάποια διαφορετική τοποθέτηση, αλλά έκτοτε μου επιτέθηκαν –κιόλας- λέγοντας ότι: εγώ έχω κάποιους προσωπικούς λόγους δημοσιότητας που παίρνω τέτοιες τοποθετήσεις, δημόσια. Λες και έχω ανάγκη προβολής μέσω του Παναθηναϊκού», παρατήρησε σαφώς απογοητευμένος από τη στάση των υπόλοιπων μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και για το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τα διοικητικά της ΠΑΕ είπε:

«Έχω κάνει δημόσιες δηλώσεις, τις οποίες μπορείτε να τις ερμηνεύσετε. Σας τις υπενθυμίζω. Είχα πει πως είμαι ασύμβατος με το χώρο. Η έλλειψη σοβαρότητας, τα γελοία παρασκήνια και η γενική απροθυμία να αντιμετωπιστεί η φραστική βία, κάτι που με ενοχλεί πολύ. Όλα αυτά με τοποθετούν εκτός του χώρου και κάνω μια υπομονή να στηρίξω την κοινή προσπάθεια μήπως και υλοποιήσουμε τα Παναθηναϊκά μας οράματα.

»Και παράλληλα, στην πιο πρόσφατη ανακοίνωσή μου έχω πει ότι δεν πρόκειται να είμαι στον Παναθηναϊκό για να δίνω άλλοθι σε όσους επιθυμούν να συνεχιστεί η μιζέρια της τελευταίας δεκαετίας.

»Η μοναδική περίπτωση να παραμείνω στον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον, να τον βοηθάω, χωρίς να θεωρώ ότι παραμένω μέσα στον χώρο αυτό που είμαι ασύμβατος είναι εάν έβλεπα ότι παίρνονται σωστές αποφάσεις και είμαι μέρος μίας –να το πω στα αγγλικά- Ι would be a part of a winning team. I cannot be a part of a losing team (θέλω να είμαι μέλος μιας ομάδας που κερδίζει. Δεν μπορώ να είμαι μέλος μιας ηττοπαθούς ομάδας)».

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος άφησε το «καλύτερο» για το τέλος, επικρίνοντας ανοικτά την τακτική των υπόλοιπων μετόχων. «Ας μου πει κάποιος ποια είναι η λογική να μην πάρουμε αποφάσεις τον Απρίλιο αλλά αρχές Ιουνίου όταν 25 Ιουνίου φτιάχνεται η ομάδα. Τώρα, είναι πιο έμπειροι παράγοντες. Και πιθανόν έτσι να γίνεται η δουλειά στο χώρο. Ε, γι’ αυτό σας λέω εγώ δεν μπορώ να δουλέψω έτσι», υπογράμμισε ο κ. Βγενόπουλος και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ έχω μάθει να δουλεύω με έναν άλλον τρόπο. Ξέρω ότι ο προϋπολογισμός φτιάχνεται τρεις μήνες προτού κλείσει η χρήση. Ξέρω πως όταν θέλεις να κάνεις κάτι βάζεις λεφτά. Γιατί … “when you pay peanuts , you buy monkeys" (όταν πληρώνεις φυστίκια, αγοράζεις μαϊμούδες)».

Πηγή ΝovaΣπορ FM.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις