Αλ. Παπαρήγα: «Πολιτική χυδαιότητα» από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 22:00
UPD:22:05
A- A A+

Χαρακτηριστικά «πολιτικής χυδαιότητας» δήλωσε ότι έχει προσλάβει η προεκλογική αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα ημερίδας που διοργάνωσε το κόμμα με θέμα: «Η διεθνής οικονομική κρίση και η θέση της Ελλάδας. Οι θέσεις του ΚΚΕ».

Χαρακτήρισε δε «απλοϊκή» αυτή την αντιπαράθεση και υποστήριξε ότι «άλλους τους αποπροσανατολίζει και άλλους τους οδηγεί σε αδράνεια».

Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, η κ. Παπαρήγα μίλησε για «προσπάθεια εξωραϊσμού της αποχής» από μερίδα του Τύπου και τόνισε ότι «σε συνθήκες κρίσης πρέπει να αντεπιτεθεί το εργατικό κίνημα» και να «οξύνει τις δυσκολίες του συστήματος».

Αναφερόμενη στην οικονομική κρίση επεσήμανε ότι «πέρα από το γεγονός ότι έχουμε την υποχρέωση να γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει η κρίση και τι επιπτώσεις θα έχει, μας ενδιαφέρει πρώτα απ' όλα η ετοιμότητα του εργατικού κινήματος για την επίθεση που θα δεχτεί, επίθεση που κλιμακώνεται και θα χειροτερέψει».

Κατηγόρησε δε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «η ΝΔ μας λέει ότι η κρίση ήρθε απ' έξω και ότι για τα ελλείμματα ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ» και «το ΠΑΣΟΚ λέει πως τα προβλήματα θα μπορούσαν να λυθούν αν δεν υπήρχαν οι μίζες και τα σκάνδαλα».

Τέλος, η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι η απάντηση στη διεθνή κρίση δεν είναι αυτή που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέτοντας το ερώτημα: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή του κ. Παπανδρέου «ύβρι».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή