Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Κίνας

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009 13:55
UPD:16:53

Συμφωνήσαμε και οι δύο ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια συνεργασίας, και στις διμερείς μας σχέσεις δηλαδή μεταξύ Κίνας και Ελλάδας, διμερείς σχέσεις που σίγουρα μπορούν να ωφελήσουν την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

A- A A+

Για την οικονομική κρίση, το ζήτημα της περιβαλλοντικής κρίσης και της πράσινης ανάπτυξης, καθώς και το ζήτημα του αφοπλισμού και της ειρήνης, συζήτησαν σήμερα στο Πεκίνο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, και ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Χου Ζιντάο.

«Συμφωνήσαμε ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής είναι ένα βασικό όχημα συνεργασίας για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, που μπορεί να εγγυηθεί λύσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην ανθρώπινη κοινωνία, μια κοινωνία, που εγγυάται την εργασία, την ισότητα, την καταπολέμηση της φτώχειας και την ποιότητα ζωής για όλους», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντηση ο κ. Παπανδρέου και σημείωσε:

«Η Κίνα παίζει και θα συνεχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτά τα θέματα. Συμφωνήσαμε και οι δύο ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια συνεργασίας, και στις διμερείς μας σχέσεις δηλαδή μεταξύ Κίνας και Ελλάδας, διμερείς σχέσεις που σίγουρα μπορούν να ωφελήσουν την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή