Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των Νομαρχιών Καβάλας - Βάρνας

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009 21:02
A- A A+

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Νομαρχίας Καβάλας και της Νομαρχίας Βάρνας της Βουλγαρίας υπογράφηκε σήμερα από τους νομάρχες Θεόδωρο Καλλιοντζή και Χρίστο Κοντρόφ, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καβάλας.

Στόχοι του πρωτοκόλλου συνεργασίας είναι η ενδυνάμωση της τουριστικής προβολής του νομού Καβάλας και το άνοιγμα σε νέες αγορές.

Ο νομάρχης Καβάλας τόνισε πως υπάρχουν τομείς στους οποίους οι δύο νομαρχίες μπορούν να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο.

«Η δική μας θέληση», σημείωσε, «είναι δεδομένη. Είναι δεδομένη και η θέληση της νομαρχίας Βάρνας. Οι συναντήσεις σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης είναι οι πιο γνήσιες για να έρχονται σε επικοινωνία δύο γειτονικοί λαοί. Από τις προσωπικές γνωριμίες που διαμορφώνονται διαχέεται και στους πολίτες των δύο περιοχών ότι υπάρχει μια ασφάλεια στις μετακινήσεις, καθώς και ένα κλίμα φιλικό, ένα κλίμα φιλοξενίας».

Από την πλευρά του, ο νομάρχης Βάρνας δήλωσε πεπεισμένος ότι οι υπογραφές σε αυτήν την πολυπόθητη, όπως την χαρακτήρισε, συμφωνία βάζουν τέλος σ’ ένα ταραγμένο ιστορικό παρελθόν και θέτουν την αρχή για ένα πολύ ανοιχτό μέλλον.

«Καταφέραμε», ανέφερε, «μέσα σε ένα χρόνο να δείξουμε τις καλές μας προθέσεις και με μεγάλη σοβαρότητα προχωράμε στην υπογραφή του πρωτοκόλλου. Μας δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουμε σχέσεις οικονομικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το πρωτόκολλο συνεργασίας θα αποφέρει αποτελέσματα. Ποτέ στην ιστορία των δύο περιοχών δεν υπήρχε μια συνεργασία σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή