Εως τις 25 Μαΐου η 32η γιορτή του Βιβλίου στον Κεραμεικό

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009 22:13
A- A A+

Τα επίσημα εγκαίνια της 32ης γιορτής του Βιβλίου στον πεζόδρομο της Ερμού στον Κεραμεικό πραγματοποιήθηκαν απόψε. Περίπου 200 εκδότες και χιλιάδες τίτλοι της πρόσφατης βιβλιοπαραγωγής, περιμένουν τους αναγνώστες ως τις 25 Μαΐου.

Για πρώτη φορά φέτος, οι φορείς του βιβλίου ΣΕΒΑ και ΣΕΚΒ, ενωμένοι, συνδιοργανώνουν τη γιορτή του βιβλίου, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ και του δήμου Αθηναίων και διαμορφώνουν μια ενιαία γραμμή, συσπειρωμένοι για την επίλυση των αιτημάτων τους.

Ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς χαιρετίζοντας τη γιορτή, υπογράμμισε την ανάγκη «συνέργιας της πολιτείας με τους ανθρώπους του βιβλίου, στη συστηματική καλλιέργεια της βιβλιοφιλίας». Μιλώντας για ορθή απόδοση των κονδυλίων για το βιβλίο αναφέρθηκε στο παράδειγμα της δημόσιας κριτικής, όπως είπε, προς το ΥΠΠΟ επειδή αρνήθηκε να δώσει 600.000 ευρώ για την χρηματοδότηση μιας τριήμερης έκθεσης. (εννοώντας την έκθεση παιδικού βιβλίου). «Τους εξηγήσαμε συνέχισε ο κ. Σαμαράς ότι με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να αγοράσουν 30.000 τίτλους βιβλίων και να γεμίσουν 15 περιφερειακές βιβλιοθήκες».

Στα εγκαίνια απόψε παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο συγγραφέας και εκδότης και π. Yφυπουργός παρά τω Προέδρω της Kυπριακής Δημοκρατίας Πάτροκλος Σταύρου, ο βουλευτής Φλώρινας Στάθης Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Αθηνών, ο αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων ¶γγελος Μοσχονάς και άλλοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς