Α.Παπαρήγα: Να χάσουν και τα δύο μεγάλα κόμματα

Κυριακή, 17 Μαΐου 2009 10:43
UPD:12:57
A- A A+

Την ανάγκη να χάσουν και τα δύο μεγάλα κόμματα «με το μάτι στραμμένο στις εθνικές εκλογές» τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου και των ΜΜΕ. Υποστήριξε ότι οι ευρωεκλογές θα είναι πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές, γιΆ αυτό, πρέπει να γίνουν βήματα χειραφέτησης των εργαζομένων από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ είναι δογματικά αποφασισμένο να συγκεντρώσει την προσοχή των εργαζομένων στις ευρωεκλογές και πρόσθεσε ότι το περιεχόμενο των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών δεν είναι επί της ουσίας διαφορετικό, παρά τις ιδιαιτερότητες που έχουν οι εθνικές εκλογές.

Η Γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι δεν θέλουν να ανοίξουν τη συζήτηση για την ΕΕ γιατί, όπως είπε, δεν τους συμφέρει. Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, πρόσθεσε, υποστηρίζουν ότι η ΕΕ δεν αποφασίζει, απλά δίνει κατευθύνσεις, κάτι που, όπως επισήμανε, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η κ. Παπαρήγα έκανε στο σημείο αυτό, μακρά αναδρομή στην συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να υπογραμμίσει ότι το ΚΚΕ αισθάνεται μια καλώς νοούμενη υπερηφάνεια γιατί αν το 1992 δεν είχε διαφοροποιήσει τη θέση του από τα άλλα κόμματα στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, σήμερα θα ήταν στριμωγμένο.

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ είχε αρνητικές συνέπειες κάτι που, όπως είπε, σήμερα είναι ιδιαίτερα ορατό, καθώς αποκαλύπτονται οι μύθοι και τα ψέματα.

Το ΚΚΕ , ενόψει των ευρωεκλογών θα δώσει τη μάχη με ανοιχτά πανιά, είπε η κ. Παπαρήγα υποστηρίζοντας ότι η ψήφος στα δύο μεγάλα κόμματα είναι χαμένη ψήφος.

Η κ. Παπαρήγα άσκησε έντονη κριτική και στα δύο μεγάλα κόμματα. Σε ιδιαίτερη αναφορά της στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο αντικομμουνισμός είναι επιλογή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απαντώντας έμμεσα στις νέες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου.

Αναφερόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ η Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι έχει νόθα αριστερόστροφη γραμμή, ότι οι θέσεις του αντιφάσκουν, ενώ σημείωσε και τις θέσεις του κόμματος αυτού σε θέματα σχετικά με την ΕΕ, όπως η θετική ψήφος του ΣΥΝ στη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Για το κόμμα των Οικολόγων-Πρασίνων η κ. Παπαρήγα είπε ότι θέλει να λειτουργήσει ως ανάχωμα ώστε να μην πάνε οι ψήφοι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ για το ΛΑΟΣ τόνισε ότι εκτελεί βρόμικη δουλειά, τον κατηγόρησε για αντικομμουνισμό, ρατσισμό και εθνικισμό που σε ορισμένες περιπτώσεις συμπλέει με το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή