MEND: Αποκλεισμός των θαλασσίων οδών στο Δέλτα του Νίγηρα

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009 11:19
A- A A+

Τις θαλάσσιες οδούς στο Δέλτα του Νίγηρα ανακοίνωσε σήμερα ότι η αποκλείσει η νιγηριανή οργάνωση «Κίνημα για την Απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα» (MEND), για να εμποδίσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου μετά τις πολυήμερες επιθέσεις ελικοπτέρων και κανονιοφόρων εναντίον στρατοπέδων του.

Οι νιγηριανές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν την Παρασκευή επίθεση εναντίον στρατοπέδων της οργάνωσης γύρω από το Ουάρι, στο δυτικό τμήμα του Δέλτα του Νίγηρα, μετά την κατάληψη δυο σκαφών τους και την επίθεση εναντίον στρατιωτών, ενέργειες που οδήγησαν στις σφοδρότερες συγκρούσεις των τελευταίων οχτώ μηνών.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση τονίζει ότι διέταξε τον αποκλεισμό σημαντικών θαλασσίων οδών και ότι τα πλοία που μεταφέρουν πετρέλαιο και πετρελαϊκά προϊόντα και επιλέγουν αυτές τις οδούς θα το κάνουν πλέον υπ' ευθύνη τους.

Ο στρατός υποστηρίζει ότι απελευθέρωσε 17 ομήρους, εννέα Φιλιππινέζους, τέσσερις Ουκρανούς και τέσσερις Νιγηριανούς και ότι κατέστρεψε μεγάλο στρατόπεδο της οργάνωσης πριν από τρεις ημέρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή