Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την πράσινη ανάπτυξη

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009 16:16
A- A A+

«Μετά τον κ. Γ. Παπανδρέου, ανακάλυψε και ο κ. Κ. Καραμανλής την πράσινη οικονομία κι έγινε ένθερμος οπαδός της “πράσινης ανάπτυξης”», σημείωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα όσα δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ανάπτυξης.

«Μετά τον κ. Γ. Παπανδρέου, ανακάλυψε και ο κ. Κ. Καραμανλής την πράσινη οικονομία κι έγινε ένθερμος οπαδός της “πράσινης ανάπτυξης”», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ασκώντας σκληρή κριτική στα δύο μεγάλα κόμματα, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε

ότι «το “πράσινο” στις πολιτικές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι τίποτε άλλο από το εύπεπτο φραστικό άλλοθι για την πλήρη και απόλυτη παράδοση του ενεργειακού τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των ενεργειακών αγωγών, στα μεγάλα εγχώρια και πολυεθνικά συμφέροντα, για ένα ακόμα πιο κερδοσκοπικό ενεργειακό μοντέλο, για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στις τιμές του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των ηλεκτρικών τιμολογίων, με την ενίσχυση των ήδη πανίσχυρων καρτέλ που κυριαρχούν στον ενεργειακό χώρο».

«Όσο περισσότερο η ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, μιλάνε για «πράσινη» ανάπτυξη, τόσο πιο επίφοβοι γίνονται για να επιφέρουν τη χαριστική βολή σε ό,τι πράσινο και περιβαλλοντικά βιώσιμο έχει απομείνει σε αυτή τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για μια εναλλακτική πρόταση δημόσιου ελέγχου του στρατηγικού τομέα της ενέργειας, και μια σχεδιασμένη, υπό δημόσιο έλεγχο, ραγδαία ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο πλαίσιο ενός βιώσιμου, οικολογικού, μη σπάταλου ενεργειακού μοντέλου, που θα υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα μιας νέας προοδευτικής ανάπτυξης και του κόσμου της εργασίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή