Στη Δανία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009 17:30
A- A A+

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Δανία πραγματοποιεί από σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών Θόδωρο Κασσίμη και κλιμάκιο επιχειρηματιών.

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Δανία πραγματοποιεί από σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών Θόδωρο Κασσίμη και κλιμάκιο επιχειρηματιών (στη φωτογραφία ο κ. Παπούλιας με την Βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε ΙΙ) .

Ο Κ. Παπούλιας και η σύζυγός του Μαίη έφτασαν στην Κοπεγχάγη νωρίς σήμερα το απόγευμα και στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν η Βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε ΙΙ, ο σύζυγός της Πρίγκηπας Χένρικ, ο Διάδοχος του θρόνου Φρέντερικ Αντρέ Χένρικ Κρίστιαν, μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και o Πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπούλιας μετέβη στα θερινά Ανάκτορα στο Φρέντενσμποργκ, ενώ το βράδυ θα παρακάθισει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του το βασιλικό ζεύγος της Δανίας.

Αύριο, ο Πρόεδρος θα μεταβεί στο Αμαλίχαβεν και θα περιηγηθεί στο αιολικό πάρκο Μιντελγκρούντεν και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το κτίριο «The Mountain Dwellings», το οποίο βραβεύτηκε ως η καλύτερη οικιστική λύση στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής το 2008.

Λίγο μετά το μεσημέρι ο Πρόεδρος θα μεταβεί στη Συνομοσπονδία Βιομηχανιών Δανίας, όπου θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ στο οποίο θα μιλήσουν ο Γενικός Διευθυντής της Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών Δανίας και ο Ιωάννης Αγαπητίδης, Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στη δε συνέχεια θα συναντηθεί με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και επιχειρήσεων.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Αντιστασιακού Αγώνα και αργότερα θα επισκεφθεί το Κρατικό Μουσείο Τεχνών, όπου στις 8 το βράδυ (τοπική ώρα) θα δοθεί συναυλία από το «Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο», τα μέλη του οποίου συνοδεύουν την ελληνική προεδρική αποστολή.

Το πρωί της Τετάρτης ο Κάρολος Παπούλιας, θα επισκεφθεί το Κοινοβούλιο της Δανίας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σώματος και δανέζικη κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, με μέλη Προεδρείου και βουλευτές, στη δε συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Δανίας κ. Ράσμουσεν, ο οποίος θα του παραθέσει και γεύμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή