Βραζιλία: Δέκα συλλήψεις για παιδεραστία στο Ιντερνετ

Τρίτη, 19 Μαΐου 2009 06:18
A- A A+

Σε 10 συλλήψεις - στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης κατά της παιδεραστίας στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Orkut - προχώρησε η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας.

Στην επιχειρήση στην οποία συμμετείχαν 400 πράκτορες στη Μπραζίλια και σε άλλες 20 πόλεις, κατασχέθηκαν εκατοντάδες CD, DVD και ηλεκτρονικοί υπολογιστές που περιείχαν πορνογραφικό υλικό.

Συνολικά οι δικαστικές αρχές είχαν εκδόσει 92 εντάλματα σύλληψης και έρευνας.

Η έρευνα στόχευε τον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης της Google, έναν από τους δημοφιλέστερους στη Βραζιλία, ιδίως μεταξύ των νέων. Ο Orkut έχει περισσότερους από 26,5 εκατομμύρια χρήστες στη Βραζιλία, δηλαδή οι μισοί και πλέον χρήστες του σε όλο τον κόσμο προέρχονται από τη χώρα αυτή.

Πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση αυτού του είδους μετά από μια συμφωνία στην οποία κατέληξαν το 2008 η Google Bresil με τις βραζιλιάνικες αρχές για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο δίκτυο Orkut. Η Safernet, η βραζιλιάνικη οργάνωση εποπτείας του Ίντερνετ, είχε ανακοινώσει ότι εντόπισε περίπου 45.000 ιστοσελίδες που παραβίαζαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και από αυτές το 93,7% βρισκόταν στο δίκτυο Orkut.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή