Ιαπωνία: Στα 173 τα κρούσματα της νέας γρίπης Α-Η1Ν1

Τρίτη, 19 Μαΐου 2009 07:28

Από το Σάββατο η γρίπη εξαπλώθηκε με ταχύ ρυθμό στις επαρχίες της Οσάκα και του Χιόγκο. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι έφηβοι και νέοι.

A- A A+

Δέκα νέα κρούσματα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) επιβεβαιώθηκαν από τις ιαπωνικές αρχές στην περιοχή του Κόμπε, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ασθενών στην Ιαπωνία στους 173, ενώ περισσότερα από 4.000 σχολεία έχουν κλείσει σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Από το Σάββατο η γρίπη εξαπλώθηκε με ταχύ ρυθμό στις επαρχίες της Οσάκα και του Χιόγκο. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι έφηβοι και νέοι.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας, κλειστά παραμένουν 4.043 σχολεία και παιδικοί σταθμοί στην Οσάκα και το Κόμπε. Ωστόσο, μολονότι από τους μαθητές των λυκείων ζητήθηκε να παραμείνουν στο σπίτι τους, πολλοί ήταν αυτοί που επωφελήθηκαν από τις «διακοπές» για να πάνε σε κλαμπ με καραόκε.

«Είχαμε πολλούς μαθητές χθες (Δευτέρα) μετά τις 2 το μεσημέρι, αφότου ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία κλείνουν για μία εβδομάδα. Όλες οι αίθουσες του καραόκε ήταν γεμάτες και αναμένω ότι το ίδιο θα συμβεί και σήμερα», δήλωσε ένας ιδιοκτήτης κλαμπ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα στο Τόκιο, τη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου με πληθυσμό 36 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο ιολόγος Γιουκιχίρο Νισιγιάμα του Πανεπιστήμιου της Ναγκόγια προειδοποίησε πάντως ότι η διάδοση του ιού στην πρωτεύουσα είναι «σχεδόν σίγουρη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή