Κίνα: Τέταρτο κρούσμα της νέας γρίπης Α

Τρίτη, 19 Μαΐου 2009 08:45

A- A A+

Το τέταρτο κρούσμα της νέας γρίπης Α-Η1Ν1 επιβεβαίωσε σήμερα η Κίνα στη χώρα και ανακοίνωσε πως είναι πιθανό μια Ιταλίδα που έφτασε στο Θιβέτ να έχει προσβληθεί από τον ιό.

Κάτοικος της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ παρουσίασε τα συμπτώματα της νόσου το βράδυ της Παρασκευής μέσα σε τρένο με προορισμό το Χονγκ Κονγκ, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Ο 59χρονος είχε περάσει δύο νύχτες σε ξενοδοχείο της επαρχίας προερχόμενος από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, μέσω Νότιας Κορέας, προσθέτει το υπουργείο.

«Οι υγειονομικές αρχές της Γκουανγκντόνγκ και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπαθούν να εντοπίσουν όσους ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, μια 42χρονη Ιταλίδα, η οποία έφτασε στο Θιβέτ την περασμένη εβδομάδα με άλλους 23 τουρίστες, θεωρείται ως πιθανό κρούσμα της νέα γρίπης, προσθέτει το υπουργείο.

Η γυναίκα αυτή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης Ζανγκμού και οι συνταξιδιώτες της - Αμερικανοί, Γάλλοι, Βρετανοί και Ιάπωνες -βρίσκονται υπό επιτήρηση σε ξενοδοχείο της ίδιας πόλης, κοντά στα σύνορα με το Νεπάλ.

Σύμφωνα με το Δρ Κέιζι Φουκούντα, δεύτερος στην ιεραρχία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα κρούσματα σε σαράντα χώρες έχουν φτάσει τα 8.829 και 74 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή