Δέσμευση Γ. Παπανδρέου για δίκαιη φορολογία, καταπολέμηση διαφθοράς-γραφειοκρατίας

Τρίτη, 19 Μαΐου 2009 15:47

Αφού τόνισε πως «τρία απλά, αλλά καθοριστικά ζητήματα, πρέπει να αλλάξουν στη χώρα μας», o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διεκρίνισε πως το πρώτο από αυτά είναι το φορολογικό σύστημα, το οποίο χαρακτήρισε άδικο και δεσμεύθηκε για δίκαιη αναδιανομή του πλούτου στη χώρα.

A- A A+

Τη δέσμευση για διαμόρφωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, καταπολέμηση της διαφθοράς και αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Πιο αναλυτικά, αφού τόνισε πως «τρία απλά, αλλά καθοριστικά ζητήματα, πρέπει να αλλάξουν στη χώρα μας», διεκρίνισε πως το πρώτο από αυτά είναι το φορολογικό σύστημα, το οποίο χαρακτήρισε άδικο και δεσμεύθηκε για δίκαιη αναδιανομή του πλούτου στη χώρα.

Γ. Παπανδρέου: Δέσμευσή μας για δίκαιο φορολογικό σύστημα

Γ. Παπανδρέου: Δέσμευσή μας για δίκαιο φορολογικό σύστημα

Επίσης, αφού υποστήριξε πως υπάρχει μεγάλη αδιαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου πλούτου στην Ελλάδα, διαβεβαίωσε πως με σωστό τεχνολογικό εξοπλισμό και πολιτική βούληση, το κόμμα του μπορεί να δώσει τη μάχη απέναντι στη διαφθορά, με αποτελεσματικό τρόπο. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι τα έσοδα από την καταπολέμηση της διαφθοράς, θα πάνε στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και την ανάπτυξη.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη διαμόρφωσης μιας αποτελεσματικής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, δεσμευόμενος πως το ΠΑΣΟΚ θα επαναφέρει την αξιοπρέπεια στη σχέση κράτους - πολίτη και θα απελευθερώσει τον πολίτη, τον επιχειρηματία, την κοινωνία, από αυτή τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, καθώς και με εργαζόμενους, με τους οποίους συνομίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή