Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία στη Β. Ελλάδα

Τρίτη, 19 Μαΐου 2009 16:12
A- A A+

Θέματα που αφορούν την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών τέθηκαν επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την αντιπυρική προστασία στη Βόρεια Ελλάδα, υπό τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Σταύρο Καλαφάτη.

Κατά τη διάρκειά της διαπιστώθηκε ότι «είκοσι πυρκαγιές έχουν κατασβεστεί με επιτυχία τις τελευταίες τρεις ημέρες σε Χαλκιδική, Αγιο Όρος και Θάσο». Αποφασίστηκε ακόμη να καθαριστούν και πάλι, το συντομότερο δυνατό, οι δασικοί δρόμοι του Σέιχ Σου από τα φερτά υλικά, που «κατέβασαν» οι πρόσφατες βροχές.

Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, τα λίγα κρούσματα πυρκαγιών τα οποία έχουν εκδηλωθεί, έχουν αντιμετωπιστεί και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μέχρι στιγμής. Η σύσκεψη που πραγματοποιήκε σήμερα στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης αφορά το να εξακριβωθεί και να επιβεβαιωθεί ότι όλη η δουλειά, η επεξεργασία που έχει γίνει κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, βρίσκεται στο μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο από πλευράς ολοκλήρωσης. Αν υπάρξει κάτι είμαστε εδώ το παρακολουθούμε για το συμπληρώσουμε. Μέχρι στιγμής όμως, όλα είναι εντάξει», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Καλαφάτης.

«Επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας όλων των υπηρεσιών. Είναι κοινή εκτίμηση πως ο κρατικός μηχανισμός θα διαχειριστεί με αποτελεσματικό τρόπο τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν», σημείωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νικόλαος Κορτσάρης.

Η τομεάρχης Λειτουργίας και Συντήρησης της «Εγνατίας Οδού» Ιωάννα Ιακωβίδου, δήλωσε ότι σε όλο το μήκος του οδικού άξονα από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους, προσφέρεται σε 135 σημεία (ανά 30 χιλιόμετρα) η δυνατότητα αφαίρεσης των διαχωριστικών στηθαίων, μέσα σε χρονικό διάστημα ενός τετάρτου και η αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας. Επίσης, κατασκευάζονται 8 χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, οι μισοί από τους οποίους είναι ήδη λειτουργικοί και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης.

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης Λουκάς Ανανίκας, η ηγεσία της ΕΛΑΣ και των πυροσβεστικών υπηρεσιών Βόρειας Ελλάδας, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΚΕΠΥ, του ΕΚΑΒ κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή