ΗΠΑ: Αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές αερίων από τα αυτοκίνητα

Τρίτη, 19 Μαΐου 2009 21:02
A- A A+

Την εφαρμογή αυστηρότερων κανονισμών και για πρώτη φορά με κοινή ισχύ σε όλες τις ΗΠΑ, ως προς την εκπομπή αερίων διοξειδίου του άνθρακα από τα αυτοκίνητα και την κατανάλωση καυσίμων ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «ιστορική συμφωνία», με την ευκαιρία των δημόσιων δηλώσεών του στον Λευκό Οίκο παρουσία των διευθυντών των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, προασπιστών του περιβάλλοντος και πολιτικών υπευθύνων.

«Για πρώτη φορά στην Ιστορία μας θέσαμε σε εφαρμογή μία πολιτική που θα αποσκοπεί ταυτόχρονα να βελτιώνει την κατανάλωση ανά λίτρο και να μειώνει την εκπομπή αερίων που συμβάλλουν στη δημιουργία αερίων του θερμοκηπίου» από τα αυτοκίνητα, ιδίως των ημιεπαγγελματικών που πωλούνται στις ΗΠΑ, τόνισε.

Όπως πρόσθεσε, το σχέδιο θα προσφέρει στις αυτοκινητοβιομηχανίες ομοσπονδιακούς κανονισμούς με μεγαλύτερη σαφήνεια και θα τις βοηθήσει στον μελλοντικό σχεδιασμό τους. Παράλληλα η νομοθεσία, που θα προβλέπει αυστηρότερα μέτρα στα καύσιμα για τα επιβατικά ΙΧ, θα πειθαναγκάσει τους κατασκευαστές να παραγάγουν πιο αποτελεσματικά αυτοκίνητα και φορτηγά.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή