Γ. Παπακωνσταντίνου: Το Σύμφωνο Σταθερότητας πρέπει να αλλάξει

Τρίτη, 19 Μαΐου 2009 21:31
UPD:20/05/2009 02:08
A- A A+

Μια «βασική διαφορά» μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η οποία αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας, επισήμανε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εκφράζοντας ικανοποίηση, καθώς όπως ανέφερε έχει αρχίσει να γίνεται ουσιαστική συζήτηση.

Η ΝΔ αποδέχεται ότι το σύμφωνο σταθερότητας καλώς έχει ως είναι, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, πρόσθεσε, μια μικρή χώρα δεν έχει παρά να αποδεχθεί τους κανόνες που θέτουν άλλοι στην Ευρώπη, σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε: Το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με αυτό και πιστεύει ότι μια χώρα όσο μικρή κι αν είναι, συνδιαμορφώνει τους κανόνες. Το Σύμφωνο Σταθερότητας, πρέπει να αλλάξει και να προσαρμοστεί. Εμείς, υπογράμμισε, πηγαίνουμε στην Ευρώπη για να διεκδικούμε και όχι για να συνυπογράφουμε αποφάσεις που παίρνουν άλλοι για μας.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει αρνητική διαφήμιση κατά την προεκλογική περίοδο ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να κάνει μια θετική καμπάνια και να μιλήσει για το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρώπη που θέλει. Αναφέρθηκε ωστόσο σε πληροφορίες που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις οποίες η ΝΔ ετοιμάζεται να μιλήσει για αυτά που δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ. Σ' αυτήν την περίπτωση, συμπλήρωσε, είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για όλα τα ψέματα της ΝΔ για όλα αυτά που υποσχέθηκε στους πολίτες εδώ και πέντε χρόνια και διαψεύστηκε πανηγυρικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή