Κρήτη: Υπό εξέταση ασθενής με συμπτώματα γρίπης

Τρίτη, 19 Μαΐου 2009 22:12
UPD:20/05/2009 02:10
A- A A+

Στη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση τέθηαν οι υγειονομικές αρχές της Κρήτης για την μεταφορά ασθενούς με έντονα τα συμπτώματα γρίπης και με υποψία ότι έχει προσβληθεί από τον νέο ιό.

Ο ασθενής, που παρουσίασε υψηλό πυρετό και όλα τα συμπτώματα της γρίπης, παρουσιάσθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, απΆ όπου μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό καθώς το δεύτερο, αποτελεί «νοσοκομείο αναφοράς». Ένας ακόμα λόγος που ενέτεινε την ανησυχία των γιατρών, ήταν το γεγονός ότι ο ασθενής είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη Λατινική Αμερική - και συγκεκριμένα στη Βενεζουέλα.

Όπως δήλωσε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Χρ. Μελάς, οι εξετάσεις που έγιναν στο Νοσοκομείο Χανίων βγήκαν αρνητικές. Ωστόσο αποφασίστηκε η μεταφορά του 30χρονου με το ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ προκειμένου να επαναληφθούν οι εξετάσεις. Η μεταφορά έγινε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αφού προηγουμένως είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Οι εξετάσεις έγιναν απόψε και τα αποτελέσματά τους αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο από το Ινστιτούτο Παστέρ.

Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου και διαπίστωσε την ετοιμότητα του. Αναφερόμενος στο περιστατικό επισήμανε ότι οι εξετάσεις βγήκαν αρνητικές και τόνισε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Σημείωσε επίσης ότι η μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ έγινε γιατί το νοσοκομείο του Ηρακλείου αποτελεί «νοσοκομείο αναφοράς» και πρέπει να επαναληφθούν οι εξετάσεις. «Καλύτερα μια εξέταση συν, παρά μια εξέταση πλην», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς. Σημείωσε ακόμη ότι το πρόγραμμα «Περσέας» που έχει τεθεί σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων λειτουργεί άψογα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή