Ταϊβάν: 52χρονος γιατρός το πρώτο κρούσμα της γρίπης

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009 07:25
A- A A+

Ενας ξένος γιατρός, ηλικίας 52 ετών, ο οποίος επέβαινε σε δεξαμενόπλοιο που μετέφερε πετρέλαιο στις ΗΠΑ και μετέβη αεροπορικώς από τη Νέα Υόρκη στο Χονγκ Κονγκ την Κυριακή και τη Δευτέρα από το Χονγκ Κονγκ στην Ταϊβάν, είναι το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης Α-Η1Ν1 που επιβεβαίωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Ταϊβάν.

Στο μεταξύ, στην Ιαπωνία, ο αριθμός των ασθενών που επιβεβαιώνεται πως έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη έφθασε τους 196. Το τελευταίο κρούσμα διαγνώστηκε στην επαρχία Σίγκα. Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 20 ετών, ο οποίος είχε επισκεφθεί το Κόμπε, όπου επιβεβαιώθηκαν κρούσματα, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στην πλειονότητά τους οι ασθενείς από τον ιό H1N1 στην Ιαπωνία είναι μαθητές και δάσκαλοι. Εκατοντάδες σχολεία παραμένουν κλειστά.

Στην Αυστραλία, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι επιβεβαιώθηκε και δεύτερο κρούσμα της νόσου. Πρόκειται για ένα αγόρι 9 ετών, το οποίο διαγνώστηκε θετικό μετά την επιστροφή του από το Λος ¶ντζελες των ΗΠΑ την 12η Μαΐου. Ο υπουργός Υγείας της τοπικής κυβέρνησης στην πολιτεία Βικτόρια δήλωσε ότι το αγόρι βρίσκεται στο σπίτι του, καθώς η κατάστασή του δεν κρίθηκε σοβαρή ώστε να εισαχθεί σε νοσοκομείο.

Νέο κρούσμα της νέας γρίπης διαγνώστηκε και στην Κούβα - πρόκειται για ένα βρέφος 14 μηνών από τον Καναδά. Επίσημα, ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα της Καραϊβικής έφθασε, έτσι, τα τέσσερα.

Ο ιός έχει στοιχίσει τη ζωή 81 ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο επί συνόλου 10.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 40 χώρες. Στην πλειονότητά τους τα θύματα ήταν πολίτες του Μεξικού και των ΗΠΑ. Η κρίση που προκάλεσε το ξέσπασμα της ασθένειας οδήγησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να ανακοινώσει ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος ξεσπάσματος πανδημίας στα τέλη Απριλίου. Το επίπεδο συναγερμού του ΠΟΥ για τον κίνδυνο πανδημίας βρίσκεται στο 5 στην εξαβάθμια κλίμακα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή