ΑΠΘ: Νέο εργαστήριο πληροφορικής

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009 13:49
A- A A+

Ένα νέο Εργαστήριο Πληροφορικής λειτουργεί από σήμερα στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και θα συμβάλει στην αναβάθμιση των εργαστηριακών και φροντιστηριακών μαθημάτων των φοιτητών αλλά και σε θέματα τηλεκπαίδευσης, τηλεσυνεργασίας, τηλεδιάσκεψης, διάθεσης εκπαιδευτικών βίντεο καθώς και ψηφιοποίησης εκπαιδευτικού υλικού.

Το Εργαστήριο διαθέτει 50 θέσεις εργασίας με 50 προσωπικούς υπολογιστές, δύο κεντρικούς εξυπηρετητές (application and database servers), φορητούς υπολογιστές, έγχρωμους εκτυπωτές, σαρωτές καθώς και ένα σύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό όπως διαδραστικό πίνακα, προβολικό, σύστημα καταγραφής μαθημάτων με βιντεοκάμερα, ασύρματα μικρόφωνα, ηχητική εγκατάσταση, κάμερα εγγραφών και υψηλού επιπέδου λογισμικό.

Τα εγκαίνια του Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου 2009 και ώρα 10.30 από τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., Καθηγητή Αναστάσιο Μάνθο παρουσία του Προέδρου του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών, Καθηγητή Χρ. Παπαδόπουλου και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή