ΟΗΕ: Ικανοποίηση για τη στάση του Ιράν στο θέμα των ναρκωτικών

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009 05:42
A- A A+

Την ικανοποίησή του εξέφρασε για τη στάση του Ιράν στην προσπάθεια να ανακοπεί η διοχέτευση ηρωΐνης από το Αφγανιστάν προς τις δυτικές χώρες ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Το Ιράν, που μοιράζεται σύνορα μήκους 900 χιλιομέτρων με το Αφγανιστάν, είναι πέρασμα για τις συμμορίες που διοχετεύουν ηρωΐνη στη Δύση, ενώ εκτιμάται ότι περίπου δύο εκατομμύρια από τα 70 εκατομμύρια του πληθυσμού του Ιράν είναι εθισμένοι.

Κατά την επίσκεψή του στα σύνορα του Ιράν, ο Αντόνιο Μαρία Κόστα, διευθυντής της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και την Εγκληματικότητα (UNDOC), χαιρέτισε «τις θυσίες του Ιράν για να σταματήσει η ροή της ηρωΐνης» από το Αφγανιστάν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας που εκδόθηκε στη Βιένη.

«Όσο περισσότερα ναρκωτικά εντοπίζονται κοντά στις περιοχές παραγωγής, τόσο λιγότερα ναρκωτικά θα φθάνουν στους δρόμους της Δύσης», δήλωσε ο Κόστα μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της ιρανικής αστυνομίας, Ισμαήλ Αχμάντι Μογκαντάμ.

Περισσότεροι από 3.700 άνδρες των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με εμπόρους ναρκωτικών μετά την ισλαμική επανάσταση στο Ιράν, το 1979 και ο Κόστα χαρακτήρισε την υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών της ιρανικής αστυνομίας ως μία από τις καλύτερες στον κόσμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή