Η ατζέντα της ημέρας

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009 07:18
UPD:10:04
A- A A+

* Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζέμενοι στον ΟΣΕ και δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο εσωτερικού και εξωτερικού. Δεν θα κινηθεί και ο Προαστιακός.

* Σε επίσχεση εργασίας από σήμερα κατέρχονται οι γιατροί του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

* Εως τις 11 το πρωΐ η τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων σε ΚΑΤ, Αγιο Σάββα, Σεισμανόγλειο και Δρομοκαΐτειο.

* Στις 9 π.μ. συγκέντρωση των κατοίκων της Λήμνου στον σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά και πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στις 11 π.μ. θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

* Στις 10 π.μ. ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, θα επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο λιμάνι του Πειραιά όπου θα μιλήσει στο πλήρωμα του Blue Star II.

* Στις 11 π.μ. συγκέντρωση της Πανελλήνιας Σιδηροδρομικών στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου και μετά πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομίας.

* Στις 11 π.μ. στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού συνέντευξη με θέμα το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Αίγλη του Ζαππείου παρουσιάζεται έκθεση με θέμα: «Ενεργειακή επανάσταση στην Ελλάδα». Την συνδιοργανώνουν η Greenpeace και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

* Στις 12:30 μ.μ. στο Ιανό, συνέντευξη για το Φεστιβάλ Υμηττού στο οποίο χορηγός επικοινωνίας είναι ο City 99,5.

* Στη 1 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον Στέφανο Μάνο, τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο και τον Αντύπα Καρίπογλου της «Δράσης» που διαμαρτύρονται για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα πολιτικά κόμματα.

* Στη 1:30 μ.μ. συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Βαληνάκη με τον πρόεδρο της ιταλικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για θέματα Σένγκεν, Europol και Μετανάστευσης, Margherita Boniver και με μέλη της ίδιας επιτροπής.

* Στις 2 μ.μ. στο ξενοδοχείο Caravel (αίθουσα Olympia) η γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ για το μέλλον του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων.

* Στις 3:30 μ.μ. ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του γαλλικού κυβερνώντος κόμματος, UMP, Ξαβιέ Μπερτράντ.

* Στις 6 μ.μ. συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, με τον γενικό γραμματέα του γαλλικού κόμματος UMP, Ξαβιέ Μπερτάν.

* Στις 6 μ.μ. απολογείται ο Εμμανουήλ Σταυριανός, πρώην στέλεχος της Siemens.

* Στις 7 μ.μ. ομιλία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή στο Ζάππειο Μέγαρο, σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής για τη συμπλήρωση 30 ετών από την υπογραφή της πράξης προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

* Περιοδεία στην Ξάνθη πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας. Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Κομοτηνής.

* Εγκαινιάζει σήμερα την προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου το γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με ένα σύγχρονο περίπτερο πολυμέσων, στην είσοδο του μετρό της πλατείας Συντάγματος. Το περίπτερο των πολυμέσων που τιτλοφορείται «Ευρωβουλή Πολιτών», θα δώσει τη δυνατότητα στους Αθηναίους, όπως θα γίνει και στα υπόλοιπα 26 κράτη-μέλη της Ε.Ε., για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες, να εκφράσουν τις ιδέες αλλά και τις προσδοκίες τους για την Ευρώπη που θέλουν, στέλνοντας βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ε.Ε.

* Επίσκεψη στη Μέση Ανατολή πραγματοποιεί μέχρι τις 22 Μαΐου το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (Parliamentary Assembly of the Mediterranean). Στην επίσκεψη μετέχει η αντιπρόεδρος της Βουλής, αντιπρόεδρος της Συνέλευσης και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας κυρία Έλσα Παπαδημητρίου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επισκέψεις στο Κάιρο, στη Γάζα, στη Ραμάλα, στο Τελ Αβίβ και στο Αμμάν.

* Στις εκδηλώσεις για την ένωση των Επτανήσων στην Κέρκυρα τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, θα εκπροσωπήσει σήμερα ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

* Στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς βρίσκεται σήμερα ο Χρήστος Παπουτσής ο οποίος θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις για την ένωση των Επτανήσων που θα γίνουν στην πόλη.

* Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η Art Athina 2009 στο Κλειστό Φαλήρου (Taekwondo), η καταξιωμένη ετήσια Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης που θεσμοθετήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης με σκοπό την παρουσίαση στο ευρύ κοινό επιλογών από τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή αναγνωρισμένων, αλλά και νέων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Στη συνάντηση που θα διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου συμμετέχουν πάνω από 60 γκαλερί από την Ελλάδα, την Αγγλία, το Βέλγιο, την Γαλλία, την Ιταλία, την Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και την Κύπρο οι οποίες θα παρουσιάσουν έργα περισσοτέρων από 300 καλλιτεχνών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή