Στην Πρίστινα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009 10:59
UPD:11:59
A- A A+

O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έφθασε σήμερα στην Πρίστινα, προερχόμενος από το Βελιγράδι, για τον τρίτο και τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στα Βαλκάνια, όπου οι Κοσοβάροι αξιωματούχοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εξωτερικών Σκεντέρ Χισένι και οι σύζυγοι του πρωθυπουργού και του προέδρου του Κοσόβου, Νεζαφέτε Σεϊντίου και Λούμνιε Θάτσι.

Σύμφωνα με τα έθιμα του Κοσόβου, η υποδοχή του καλεσμένου από τη σύζυγο του οικοδεσπότη αποτελεί ένδειξη εμπιστοσύνης και ιδιαίτερου σεβασμού.

Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Φατμίρ Σεϊντίου και τον πρωθυπουργό Χασίμ Θάτσι, ενώ αργότερα σήμερα θα εκφωνήσει ομιλία στο κοινοβούλιο.

Οσον αφορά την παραμονή του Τζο Μπάιντεν στο Βελιγράδι, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε την ενίσχυση των διμερών σχέσεων που διαταράχτηκαν λόγω της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από τις ΗΠΑ, το Φεβρουάριο του 2008.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δήλωσε χθες ότι δεν περιμένει από το Βελιγράδι να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς από την πλευρά του, είπε ότι ελπίζει στις «καλύτερες δυνατές σχέσεις με τις ΗΠΑ», χώρα «εταίρο», υπογραμμίζοντας ότι η Σερβία «ουδέποτε» θα αναγνωρίσει το Κόσοβο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή