Συλλήψεις για πειρατεία δορυφορικών προγραμμάτων μέσω Ιντερνετ

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009 21:08
UPD:22/05/2009 09:30
A- A A+

Στη σύλληψη οκτώ ατόμων για οργανωμένη μορφή πειρατείας δορυφορικών προγραμμάτων μέσω Ιντερνετ προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ για άλλους πέντε σχηματίστηκε δικογραφία, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκηκ, Βόλο και Ρόδο.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας αστυνομικός και ένας καθηγητής Πανεπιστημίου. Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται ότι υπέκλεπταν αποκρυπτογραφούσαν και μοίραζαν το σήμα των καναλιών της ΝΟΒΑ σε χρήστες του Ιντερνετ μέσω ειδικών συσκευών, εισπράττοντας συνδρομή πολύ μικρότερη από ό,τι η εταιρεία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από μήνυση που υπέβαλε η εταιρία "Multichoice Hellas". Σύμφωνα με τη μήνυση, η εταιρία υπέστη πολύ μεγάλη απώλεια κερδών, ενώ λόγω της σύμβασης και το ελληνικό δημόσιο έχει υποστεί κατ' εκτίμηση οικονομική ζημιά για τα έτη 2008 και 2009 που ανέρχεται στο ποσό των 30.520.000 ευρώ.

Κατά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στα σπίτια των εμπλεκομένων διαπιστώθηκε ότι διαμοίραζαν παράνομα σε 878 χρήστες του ίντερνετ ηλεκτρονικά "κλειδιά" για την αποκωδικοποίηση και την πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες του μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών ΝΟΒΑ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς