Κ. Καραμανλής: Δεν τίθεται θέμα κατάργησης του Συμφώνου Σταθερότητας

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009 21:51
UPD:22/05/2009 09:31
A- A A+

«Είμαστε οι αυθεντικοί εκφραστές του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και εργαζόμαστε σταθερά, συνεχώς για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο Ζάππειο, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» για την συμπλήρωση 30 χρόνων από την υπογραφή της συνθήκης προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Κ. Καραμανλής: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έδωσε στο Έθνος μια νέα προοπτική

Κ. Καραμανλής: Είμαστε περήφανοι γιατί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έδωσε στο Έθνος μια νέα προοπτική

Παράλληλα τόνισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης του Συμφώνου Σταθερότητας. «Καμιά χώρα δεν έδειξε και δεν δείχνει καμιά τέτοια προσέγγιση, καμιά παρόμοια διάθεση, γιατί καμία χώρα, κανένας δεν θέλει να βάλει σε κίνδυνο το κοινό μας νόμισμα, την εγγύηση της σταθερότητας, το ευρώ» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη σημείωσε πως αποτελεί ένα σοβαρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και μπορεί να σηματοδοτήσει την έξοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την περίοδο περίσκεψης και να δώσει απαντήσεις σε καίριας σημασίας ζητήματα.

Ο Πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, λέγοντας «εμείς θέλουμε μια πιο ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη» και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει διττή παρέμβαση στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και στις εθνικές οικονομίες, πάντα, όμως, με κατανόηση στις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας.

«Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: Η διεθνής κρίση υποδεικνύει ... την ανάγκη να συνεχίσουμε τη μεγάλη πορεία στο δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Να συνεχίσουμε ακόμη πιο τολμηρά, ακόμη πιο γρήγορα Υποστηρίζουμε σθεναρά το όραμα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, γιατί πιστεύουμε ότι η ασφάλεια, η ανάπτυξη και η πρόοδος, περνούν μέσα από τη συλλογικότητα» σημείωσε, τονίζοντας ότι τα κράτη γίνονται πιο δυνατά όταν ενώνουν τις δυνάμεις, τις προσπάθειες, τα οράματά τους.

Ανέφερε ακόμη ότι η συμμετοχή στην ευρωπαϊκή οικογένεια σημαίνει μεγαλύτερη δύναμη, για όλους και αυτό ισχύει πολύ περισσότερο στη σημερινή εποχή της αλληλεξάρτησης των οικονομιών, και ακόμη πιο πολύ, στις σημερινές, τις δύσκολες περιστάσεις για ολόκληρο τον κόσμο.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσει η Ευρώπη τις προσπάθειες ευρωπαϊκού συντονισμού για την πολιτική προστασία και την από κοινού ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Πρότεινε ακόμη την δημιουργία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και την από κοινού προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή