Περίπου 40 συλλήψεις στην πορεία των μεταναστών

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009 20:47
UPD:18/06/2009 18:17

A- A A+

Σε συλλήψεις περίπου 40 ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία μεταναστών και αντιρατσιστών, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν επεισόδια, προχώρησε η αστυνομία.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν το απόγευμα μπροστά στη Βουλή όταν διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια με νερό εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν κάνει φραγμό. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και χημικών και τους απώθησαν. Στη συνέχεια κάποιες ομάδες κατέβηκαν την Πανεπιστημίου προξενώντας φθορές κυρίως σε στάσεις λεωφορείων.

Λίγο αργότερα, ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στην πορεία προξένησαν φθορές σε τουλάχιστον 17 αυτοκίνητα επί της Γ' Σεπτεμβρίου και σε δύο βιτρίνες καταστημάτων.

Αφορμή για τη συγκέντρωση στην οποία έλαβαν μέρος και αντιρατσιστές, ήταν καταγγελία Ιρακινού πως αστυνομικός κατά τη διάρκεια ελέγχου τού έσκισε αποσπάσματα του Κορανίου που είχε επάνω του.

Δήλωση Ευ. Αντώναρου

«Η ελληνική πολιτεία έχει αποδείξει διαχρονικά οτι σέβεται απολύτως την θρησκευτική ελευθερία καθενός και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οιαδήποτε μορφή προσβολής αυτής της ελευθερίας, ιδίως δε την προσβολή ιερών κειμένων και συμβόλων που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα κάθε θρησκευτικής πίστης.

»Κάθε ενέργεια που στρέφεται εναντίον των θρησκευτικών ελευθεριών συναντά άλλωστε την απόλυτη αποδοκιμασία της ελληνικής κοινωνίας που παραδοσιακά δέχεται φιλόξενα στους κόλπους της ανθρώπους ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκείας με δεδομένο οτι σέβονται τους νόμους της πολιτείας».

ΠΑΣΟΚ: Ευθύνες στην κυβέρνηση

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν επέρριψε το ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντάς της αδράνεια και ανευθυνότητα.

«Οι σημερινές διαδηλώσεις ήταν αναμενόμενες, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις, για άλλη μια φορά αιφνιδιάστηκαν και δεν μπόρεσαν να προστατέψουν την ασφάλεια και τις περιουσίες των πολιτών» σημείωσε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, ζητά άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του Ιρακινού μετανάστη, σημειώνοντας πως «φαινόμενα ευτελισμού και μη σεβασμού θρησκευτικών δικαιωμάτων και η προσβολή συμβόλων οποιασδήποτε θρησκείας, δεν μπορεί να είναι ανεκτά για οποιονδήποτε πολίτη, Έλληνα ή μετανάστη».

Καταλήγοντας, κατηγορεί την κυβέρνηση για παντελή έλλειψη ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής, που εκτρέφει φαινόμενα αυταρχισμού και αυθαιρεσίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή