«Στόχος να μετατρέψουμε τη διεθνή πρόκληση σε εθνική ευκαιρία»

Σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ
Κυριακή, 24 Μαΐου 2009 11:55
UPD:12:14
A- A A+

Δριμεία κριτική στο ΠΑΣΟΚ και στον Γιώργο Παπανδρέου, με επίκεντρο την οικονομία, άσκησε ο Πρωθυπουργός χθες το βράδυ από τη Λάρισα.

Στην πρώτη ουσιαστικά ανοιχτή του ομιλία, στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές, ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι ο στόχος είναι ξεκάθαρος: «Η Ελλάδα να βγει από την κρίση με τις λιγότερες δυνατόν επιπτώσεις. Οι Έλληνες να βγούμε με σιγουριά σ' ένα καλύτερο αύριο. Να είμαστε στους νικητές της παγκόσμιας κρίσης.»

Μιλώντας από την κεντρική πλατεία της πόλης, ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για συνειδητή παραπληροφόρηση και άρνηση της πραγματικότητας και τόνισε ότι ο λαϊκισμός σήμερα είναι η πιο επικίνδυνη φωνή στον τόπο. «Οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά τι σημαίνει σύστημα ΠΑΣΟΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο «δίλημμα» που ο Γ. Παπανδρέου έθεσε περί σοσιαλισμού ή βαρβαρότητας, τόνισε με έμφαση, ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζει «βαρβάρους» τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Το δίλημμα που ο ίδιος έθεσε είναι μεταξύ της επιλογής της προσφοράς και της αφοσίωσης στο εθνικό συμφέρον ή εκείνης που βάζει πάνω απ' όλα το κόμμα. «Βάλαμε στόχο να μετατρέψουμε τη διεθνή πρόκληση σε εθνική ευκαιρία», τόνισε, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση.

Παράλληλα, επανέλαβε την προσήλωση της κυβέρνησής του στην στρατηγική ανάπτυξης της Περιφέρειας, ενώ χαρακτήρισε τη Θεσσαλία «ένα απέραντο εργοτάξιο», στον απόηχο και των επισκέψεων που πραγματοποίησε όλη την ημέρα σε έργα στους Νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

«Αυτή είναι η πολιτική μας», είπε χαρακτηριστικά, «και στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής, κατευθύνουμε το 80% των πόρων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου στην Περιφέρεια. Είναι απόφαση ρεαλισμού για ισόρροπη ανάπτυξη».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι για τα επόμενα 5 χρόνια, διατίθενται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της νέας προγραμματικής περιόδου, πόροι που ξεπερνούν τα 7 δισ. ευρώ. Πέρα από αυτά, οι αγρότες μας, είπε, έχουν για την περίοδο αυτή άμεσες κοινοτικές ενισχύσεις άνω των 18 δισ. ευρώ.

«Διαλέξαμε το δρόμο της υπευθυνότητας, τόνισε. Το δρόμο της σιγουριάς και της ασφάλειας. Το δρόμο που οδηγεί σε μια καλύτερη επόμενη μέρα. Αυτό το δρόμο ακολουθώ σ' όλη την πολιτική μου σταδιοδρομία. Αυτό το δρόμο συνεχίζω. Σ' αυτόν τον δρόμο δίνω όλες μου τις δυνάμεις. Και από το δρόμο αυτό δεν πρόκειται να λοξοδρομήσω. Πάνω από όλα είναι η Πατρίδα μας. Πάνω από όλα το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Σήμερα το βράδυ, ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Τρίπολη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή