«Στο κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση

Κυριακή, 24 Μαΐου 2009 17:09
UPD:17:14
A- A A+

Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης, με φόντο τα σχόλια περί «παπαγάλων» και «βαρβάρων» αλλά και τις δημοσκοπήσεις, εν όψει των ευρωεκλογών. Την ίδια στιγμή, οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν τις περιοδείες τους ανά την Ελλάδα.

Χθες, ο Πρωθυπουργός άσκησε σφοδρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου, μιλώντας στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος περιόδευσε χθες στη Θεσσαλία, κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εμπαιγμό των πολιτών, συνειδητή παραπληροφόρηση και άρνηση της πραγματικότητας http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/24/1667897.htm .

Σήμερα το βράδυ, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Τρίπολη.

Η κυβέρνηση δεν θα κριθεί στις ευρωεκλογές, αλλά στις εθνικές εκλογές, τονίζει από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στο Βήμα της Κυριακής. Παράλληλα, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι εν μέσω κρίσης δημαγωγεί, λαϊκίζει και πολώνει το πολιτικό κλίμα http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/24/1667905.htm .

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σήμερα στη Λαμία, όπου θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση το απόγευμα. Χθες, επισκέφθηκε τη Δραπετσώνα καθώς και την 112 Πτέρυγα Μάχης, 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών - Αεροπυρόσβεσης, στην Ελευσίνα.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, χαρακτηρίζει «υποκριτική» την πρόσκληση του Κ. Καραμανλή για διάλογο με στόχο την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/24/1667900.htm .

«Να πατώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να ενισχυθεί το ΚΚΕ», δηλώνει η γενική γραμμετέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Η κ. Παπαρήγα τάσσεται κατά του λευκού και της αποχής στις ευρωεκλογές γιατί, όπως λέει, «βουλεύουν την ΕΕ που θέλουν τους λαούς στο περιθώριο» και «εντός των τειχών».

Εν τω μεταξύ, επικρίσεις κατά του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την οικολογική τους πολιτική, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, σε συγκέντρωση κατοίκων και φορέων του Ελληνικού.

Κριτική και στα δύο μεγάλα κόμματα ασκεί από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης και ζητά εκλογές τον Φεβρουάριο http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/24/1667915.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή