Πανελλήνιες: Χωρίς προβλήματα η σημερινή μέρα

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009 14:04

Όσον αφορά στα θέματα, δεν χρειάστηκε να δοθεί καμία διευκρίνιση.

A- A A+

Xωρίς προβλήματα κύλησε η σημερινή μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, κατά την οποία οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, η διαδικασία συγκέντρωσης της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων διεξήχθη έγκαιρα και ομαλά, καθώς επίσης και η επιλογή και αποστολή των θεμάτων. Η αποστολή των θεμάτων πραγματοποιήθηκε από το υπουργείο με το τεχνικό σύστημα VBI για το σύνολο των Εξεταστικών Κέντρων της χώρας στις 8:05 π.μ., χωρίς προβλήματα.

Μικρή καθυστέρηση στην παραλαβή των θεμάτων παρατηρήθηκε μόνο στο Εξεταστικό Κέντρο του ΓΕΛ Γραβιάς, εξαιτίας παρακείμενης πυρκαγιάς, καθώς υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης. Η ΔΕΗ αποκατέστησε την ηλεκτροδότηση και ενώ πλησίαζε περιπολικό από την Δ/νση Φωκίδος με τα θέματα, αυτά τελικά παρελήφθησαν κανονικά από τον υπολογιστή του σχολείου. Στα Εξεταστικά Κέντρα του 41ου ΓΕΛ Αθηνών και της Φυλής, λόγω τεχνικού προβλήματος του συστήματος VBI που παρουσιάστηκε τοπικά, τα θέματα παραδόθηκαν με μικρή καθυστέρηση, αφού μεταφέρθηκαν με περιπολικό της Αστυνομίας από το 19ο ΓΕΛ Αθήνας και το 2ο ΓΕΛ Νέων Λιοσίων αντίστοιχα, όπως ακριβώς προβλέπεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Όσον αφορά στα θέματα, δεν χρειάστηκε να δοθεί καμία διευκρίνιση.

Σαφή, κατανοητά και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, χαρακτηρίζει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών τα θέματα που επέλεξε η Κεντρική Επιτροπή των Πανελληνίων Εξετάσεων, για το μάθημα της Φυσικής Κατεύθυνσης.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση έκανε λόγο για «θέματα με ορθή διατύπωση και σαφήνεια κλιμακωτής διαβάθμισης δυσκολίας, χωρίς να απαιτούν ιδιαίτερη μαθηματική ικανότητα». «Ιδιαίτερα το 4ο θέμα, απαιτεί σε βάθος κατανόηση φυσικών εννοιών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, έφτασε το 97,4%.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 29 Μαΐου, με το μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Στις 27 Ιουνίου θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 4 Ιουλίου.

Το Σάββατο 23 Μαΐου, οι μαθητές της Δ΄ Τάξης των Εσπερινών Λυκείων εξετάστηκαν στα εξής μαθήματα:

- Ιστορία, Θεωρητικής Κατεύθυνσης,

- Βιολογία, Θετικής Κατεύθυνσης,

- Χημεία - Βιοχημεία, Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής) και

- Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον, Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).

Όλη η διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή