Καταδίκη της πυρηνικής δοκιμής από την Ντ. Μπακογιάννη

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009 14:14
UPD:14:41

Η υπουργός Εξωτερικών -και προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ- εξέφρασε τη βαθειά της ανησυχία για τη διεξαγωγή πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρειο Κορέα, απευθύνοντας έκκληση για μια αποφασιστική και προσεκτική απάντηση από πλευράς της διεθνούς κοινότητας.

A- A A+

Τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βορείου Κορέας καταδίκασε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών -και προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ- Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντάς την απειλή για τη σταθερότητα στην περιοχή.

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε τη βαθειά της ανησυχία για τη διεξαγωγή πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρειο Κορέα, απευθύνοντας έκκληση για μια αποφασιστική και προσεκτική απάντηση από πλευράς της διεθνούς κοινότητας.

«Καταδικάζω σθεναρά τη διεξαγωγή πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρειο Κορέα. Με ανησυχεί ιδιαίτερα ο κίνδυνος που ενέχει αυτό για την περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα. Αντί να ενισχύσει τις πυρηνικές της δυνατότητες, η Βόρειος Κορέα θα πρέπει να επιστρέψει άμεσα στις εξαμερείς συνομιλίες και να αποφύγει οποιαδήποτε ενέργεια ενδέχεται να επιτείνει τις εντάσεις», παρατήρησε η προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ .

«Χάρη στα 56 συμμετέχοντα κράτη, ο ΟΑΣΕ ως μέρος της διεθνούς κοινότητας θα πρέπει να συμβάλει σε μια αποφασιστική και προσεκτική απάντηση στη δοκιμή αυτή. Τονίζω ότι ο Οργανισμός μας συνορεύει άμεσα με τη Βόρειο Κορέα δεδομένου ότι η Ρωσία ανήκει στα συμμετέχοντα κράτη του», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως η συνεργασία και ο διάλογος είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της ασφάλειας στην περιοχή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή