Με Κετσπάγια στον πάγκο ο Ολυμπιακός

Συνέντευξη Τύπου Σ. Κόκκαλη
Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009 15:18
UPD:10/06/2009 14:17
AΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΒΗΧΟΣ

A- A A+

Την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού από τον Τιμούρ Κετσπάγια επιβεβαίωσε επισήμως σήμερα ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ Σωκράτης Κόκκαλης κατά τη διάρκεια εφ' όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει τα προσόντα και έχει κοινούς στόχους με τον Ολυμπιακό, γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό χώρο και θέλει να δουλεψει για τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να τον στηρίξουμε για να πετύχει στον Ολυμπιακό, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης.

«Είχαμε κι άλλες προτάσεις. Δεν ήταν ευκαιριακή απόφαση... Αλλά προτάσεις τύπου για έναν χρόνο, θα έλεγα ότι είναι υποτιμιτικές για μας», παρατήρησε ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, αφήνοντας σαφή αιχμή για τον τέως προπονητή του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Πρότεινα στον Βαλβέρδε να υπογράψει για δύο χρόνια τον Δεκέμβριο. Μέχρι αρχές Απριλίου που μου είπε ότι δεν είχε ακόμα αποφασίσει, είχα αρκετές συναντήσεις. Συνεχώς υπήρχε καθυστέρηση. Είτε για οικογενειακούς είτε για άλλους λόγους. Τελικά τέλη Απριλίου είπε ότι θα έρθει ο μάνατζέρ του για να συζητήσει μαζί μου. Δεν ήταν σωστό να μου πει ότι θα έρθει ο μάνατζέρ του από τη στιγμή που μιλάγαμε κατ' ιδίαν. Μας έλεγε να μείνει ένα χρόνο και να πάρει 1.5 εκ. ευρώ συν μπόνους και εμείς του είπαμε 1 εκ. ευρώ και 500.000 αν προκριθούμε στους ομίλους. Δεν παίζουμε και με τέρατα στα προκριματικά. Πότε θα ξαναδεί το πράγμα που έζησε στον Ολυμπιακό; Και πότε το εκτίμησε; Αργά. Θα έπρεπε να το έχει καταλάβει νωρίτερα και να ασχοληθεί με τα νέα παιδιά του Ολυμπιακού. Ότι είμαι Ολυμπιακάρα και τα δάκρυα τα έχουμε ξαναδεί. Επιτρέπεται ο Ολυμπιακός να χάνει με 3-0 από την Ανόρθωση και να αποκλείεται; Κανονικά θα έπρεπε να είχα διώξει τον κύριο Βαλβέρδε την επόμενη μέρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά για το θέμα του Ισπανού τεχνικού.

Εξάλλου, αφού αναφέρθηκε στην κατάκτηση του φετινού νταμπλ, ο Σωκράτης Κόκκαλης αναγνώρισε ότι η πορεία της ομάδας στην Ευρώπη δεν ήταν καλή. «Αποκλειστήκαμε -είπε- από μια ομάδα όχι τόσο ισχυρή όπως ο Ολυμπιακός και στη συνέχεια αποκλειστήκαμε από μια γαλλική ομάδα τη Σεντ Ετιέν στο ΟΥΕΦΑ, η οποία δεν ήταν και αυτή καλύτερη από μας».

Όσον αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ο κ. Κόκκαλης διευκρίνισε πως μετά την ολοκλήρωσή της ο ερασιτέχνης θα έχει 10%, 40% οι νέοι μέτοχοι, 1% οι ήδη υπάρχοντες μέτοχοι και 49% ο ίδιος. Όπως είπε, η αύξηση του μ/κ θα γίνει με παραίτηση των παλαιών μετόχων, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν νέοι μέτοχοι, ενώ θα χρειαστούν από 1 έως 4 μήνες για να ολοκληρωθεί.

«Δεν θέλω να χρησιμοποιώ τη λέξη πολυμετοχικότητα γιατί έχει χαλάσει τον τελευταίο χρόνο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης. «Εμείς -τόνισε- θέλουμε να έχουμε μετόχους Ολυμπιακούς, ανθρώπους που θα συμμετέχουν στη διοίκηση και θα δίνουν τα πάντα για να προχωράει ο Ολυμπιακός... Ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω των πάντων. Χρειάζεται μία ισχυρή ηγεσία που να εξυπηρετεί όμως τα συμφέροντα και τα ιδανικά του Ολυμπιακού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις