Καταδίκη της πυρηνικής δοκιμής και από τον Μπαρόζο

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009 15:34
UPD:15:35
A- A A+

Τη βορειοκορεατική πυρηνική δοκιμή καταδίκασε σήμερα και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ παράλληλα κάλεσε και τη διεθνή κοινότητα να δείξει σθεναρότητα στον τρόπο με τον οποίο θα απορρίψει την πρόκληση αυτή.

«Καταδικάζω απερίφραστα αυτήν την πρόκληση του βορειοκορεατικού καθεστώτος και ελπίζω ότι η διεθνής κοινότητα θα είναι πολύ σαφής στην απόρριψή της», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Καταδικάζω απερίφραστα αυτήν την πρόκληση του βορειοκορεατικού καθεστώτος και ελπίζω ότι η διεθνής κοινότητα θα είναι πολύ σαφής στην απόρριψή της», δήλωσε ο Μπαρόζο σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από συνάντηση που είχε στην Κοπεγχάγη με τον δανό πρωθυπουργό Λαρς Ράσμουσεν.

Η θέση της ΕΕ είναι διαρκώς «να ενθαρρύνει το διάλογο και να απορρίπτει όλων των ειδών τις προκλήσεις, όπως η τελευταία του βορειοκορεατικού καθεστώτος», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Μάικλ Μίλεν, δήλωσε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα παρουσιάζει μια «όλο και πιο επιθετική» στάση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή