Αχματινετζάντ: Καμία διαπραγμάτευση για το πυρηνικό πρόγραμμα

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009 16:08
UPD:16:16

Ερωτηθείς για την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας ο Ιρανός πρόεδρος απάντησε: «Κατ' αρχήν είμαστε αντίθετοι στη παραγωγή, διάδοση και χρήση πυρηνικών όπλων μαζικής καταστροφής».

A- A A+

Αμετακίνητος ως προς το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εμφανίστηκε ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, τονίζοντας πως «το πυρηνικό ζήτημα είναι κάτι που έχει τελειώσει για μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διαπραγματευθεί μαζί μας».

Τα λόγια του αποτελούν απάντηση στην πρόταση της Δύσης η οποία τέθηκε πέρυσι και στην οποία ζητείται από το Ιραν να παγώσει το πυρηνικό του πρόγραμμα με αντάλλαγμα την διακοπή των περαιτέρω κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και οι οποία σύμφωνα με δυτικούς διπλωμάτες παραμένει στο τραπέζι.

Ερωτηθείς για την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας απάντησε: «Κατ' αρχήν είμαστε αντίθετοι στη παραγωγή, διάδοση και χρήση πυρηνικών όπλων μαζικής καταστροφής».

Ο Αχμαντινετζάντ σε συνέντευξη Τύπου στη Τεχεράνη δήλωσε ότι έχει στα σχέδιά του να προτείνει στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να οργανώσει μία κοινή συζήτηση στα Ηνωμένα Έθνη για να συζητηθούν οι διεθνείς υποθέσεις.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή