Αυστραλία: Αύξηση των κρουσμάτων του ιού της νέας γρίπης

Τρίτη, 26 Μαΐου 2009 08:11
UPD:12:39

Πέντε συνολικά σχολεία είναι επί του παρόντος κλειστά, τα δύο στη Ν. Αυστραλία και τα υπόλοιπα στη Μελβούρνη.

A- A A+

Περαιτέρω εξάπλωση σημειώνει ο ιός Η1Ν1 στην Αυστραλία, με τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ασθενών να ανέρχονται στις 25 μέχρι στιγμής.

Από αυτές, 14 έχουν καταμετρηθεί στη Βικτώρια (όπου όλοι οι ασθενείς είναι κάτω των 30 ετών), πέντε στη Νότια Νέα Ουαλία, δύο στη Ν. Αυστραλία, δύο στην Κουηνσλάνδη, μία στην Δ. Αυστραλία και μία στην Καμπέρα.

Εξάλλου ζητήθηκε από τους περίπου 2.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιου (Pacific Dawn) που κατέπλευσε χθες στο λιμάνι του Σίδνεϊ, να θέσουν εαυτούς σε κατ' οίκον περιορισμό για μία εβδομάδα, καθώς δύο παιδιά μεταξύ των επιβατών βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Πέντε συνολικά σχολεία είναι επί του παρόντος κλειστά, τα δύο στη Ν. Αυστραλία και τα υπόλοιπα στη Μελβούρνη. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή Υπουργό Υγείας Nicola Roxon, «στην Αυστραλία υπάρχει μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο, υπάρχει αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων που έχει ασθενήσει, παρόλο που δεν έχει έρθει σε επαφή με ταξιδιώτες, και εκκρεμούν ακόμη εργαστηριακές εξετάσεις για 55 επιπλέον άτομα, επομένως αναμένεται αύξηση στον αριθμό των περιστατικών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή