Μία νίκη μακριά από το δεύτερο triple crown o Παναθηναϊκός

Επίδειξη δύναμης από τον Πρωταθλητή Ευρώπης - Διέλυσε τον Ολυμπιακό με 91-64
Τρίτη, 26 Μαΐου 2009 11:03
UPD:11:46
EUROKINISSI /ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

A- A A+

Μία νίκη μακριά από το δεύτερο triple crown της ιστορίας του είναι ο Παναθηναϊκός μετά τη μεγαλειώδη επικράτηση επί του Ολυμπιακού χθες στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 91-64.

Αφού «έσπασε» το πλεονέκτημα έδρας των «ερυθρολεύκων» στον πρώτο τελικό του ΣΕΦ, η ομάδα του Ομπράντοβιτς διέλυσε στο δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος με 27 πόντους διαφορά τον «αιώνιο» αντίπαλο και πλέον χρειάζεται μία νίκη για να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου φέτος (μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και του τίτλου του Πρωταθλητή Ευρώπης στο Βερολίνο).

Πρώτος σκόρερ των Πρωταθλητών Ευρώπης στο χθεσινό αγώνα, ο Μάικ Μπατίστ με 18 πόντους. Ακολούθησε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με 13 πόντους και τρίποντα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, ενώ διψήφιο νούμερο πόντων σημείωσαν οι Σπανούλης, Νίκολας και Πέκοβιτς. Από το «ναυάγιο» του Ολυμπιακού, διεσώθησαν ο Γιάννης Μπουρούσης που πέτυχε 15 πόντους (στο τέλος όμως του αγώνα όταν όλα είχαν τελειώσει για την ομάδα του Πειραιά) και ο Μίλος Τεόντοσιτς με 14 πόντους.

Η μεγαλύτερη διαφορά στο πρώτο 20αλεπτο ήταν 13 πόντοι (39-26). Ο Θοδωρής Παπαλουκάς με τρίποντο, διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου, 39-29.

Με επιμέρους σκορ 19-9 αμέσως μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου και μπροστάρηδες τους Διαμαντίδη, Πέκοβιτς, οι παίκτες των γηπεδούχων εκτόξευσαν τη διαφορά στους +20 πόντους (58-38).

Μία κροτίδα που έπεσε στον πάγκο του Ολυμπιακού, 2.29 πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου, είχε ως αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά μία τσάντα με αθλητικό υλικό. Ο αγώνας διεκόπη για περίπου 5 λεπτά, με τους «ερυθρόλευκους» να παραμένουν στο κέντρο του γηπέδου.

Όταν ξεκίνησε και πάλι ο αγώνας, ο Παναθηναϊκός διεύρυνε απλά την υπέρ του διαφορά στο +27, υπό τις ιαχές των φιλάθλων του, 69-42 με επτά διαδοχικούς πόντους από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε ακόμη και με +32 (83-51 και 85-53), 2.10 πριν τη λήξη, με δύο διαδοχικά τρίποντα του Ντούσαν Σάκοτα, απειλώντας να σπάσει την ιστορική διαφορά των 35 πόντων με την οποία είχαν επικρατήσει το 1996 στο ΣΕΦ οι «ερυθρόλευκοι».

Ο «Πράσινοι» τελείωσαν τον αγώνα με 11/20 τρίποντα και 31 αμυντικά ριμπάουντ έναντι 17 του Ολυμπιακού. Τα δεκάλεπτα: 21-11, 39-29, 59-41, 91-64.

Βαρύ το κλίμα στον Ολυμπιακό - Ανησυχία για τη στάση των φιλάθλων στο ΣΕΦ

Bαρύ ήταν το κλίμα στον Ολυμπιακό με τα στόματα των παικτών ερμητικά κλειστά. Μόνο ο Παναγιώτης Γιαννάκης μπόρεσε να πει μία συγνώμη, η οποία όμως δεν κατάφερε να καταπραΰνει την απογοήτευση των οπαδών του Ολυμπιακού, μερίδα των οποίων περίμεναν με άγριες διαθέσεις την αποστολή στο Ρέντη. Μετά από κάποια μικροεπεισόδια, οι οπαδοί απομακρύνθηκαν από την αστυνομία, ωστόσο στον Ολυμπιακό είναι έκδηλη η ανησυχία για τη στάση του κόσμου στο παιχνίδι της Παρασκευής στο ΣΕΦ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις